Centrul de transfuzii de la Spitalul Județean nu este autorizat. Se caută un nou spațiu pentru el

HomeActualitate

Centrul de transfuzii de la Spitalul Județean nu este autorizat. Se caută un nou spațiu pentru el

Scandalul transfuziilor greșite din ultima vreme de la mai multe spitale din țară a făcut Ministerul Sănătății mai atent la acest subiect, cel al cent

Un puști de 18 ani din Satu Mare a produs un accident în Sălaj. O persoană a fost rănită
Bătrână de 65 de ani lovită de mașină pe strada Corvinilor. Femeia traversa regulamentar
Accident pe drumul Careiului. Un bărbat a fost lovit de un camion.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Scandalul transfuziilor greșite din ultima vreme de la mai multe spitale din țară a făcut Ministerul Sănătății mai atent la acest subiect, cel al centrelor de tranfuzii. Acesta este al doilea cel mai mare control realizat de Ministeru Sănătății în ultima vreme după ce al dezinfectanților.

În cadrul controlului cei de la Ministerul Sănătății au cerut Drecțiilor de Sănătate Publică raportul cu privire la centrele de tranfuzii. La Satu Mareexistă probleme în două unități spitalicești,respectiv la Spitalul Județean și la Spitalul TBC. Cea mai mare neregulă sesizată conducerii spitalului în acestcaz este suprafața centrului, dar și aparatura, care ar putea fi mai performantă.

În acest moment la Spitalul Județean s-a trecut la identificarea unui spatiu corespunzător care să servească centrului de transfuzii, acesta fiind extrem de solicitat, față de cel de la Spitalul TBC care nu are prea multă activitate.

Restul centrelor de transfuzii din județ, de la spitalele din Carei și Negrești, dar și Centrul de Transfuzii sanguine Satu Mare sunt autorizate și funcționează respectând toate normele în vigoare. În total în țară extstă 108 centre de transfuzii neautorizate în instituțiile de sănătate publice și 34 în cele private.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!