Un clujean vrea să scape de toți sătmărenii din Cluj: „Ne deranjează”

HomeActualitate

Un clujean vrea să scape de toți sătmărenii din Cluj: „Ne deranjează”

  Un clujean patriot local s-a arătat în aceste zile extrem de contrariat de numărul mare de locuitori din alte județe care ajungă să aibă dom

Mona Lisa și Napoleon, ultima fiță din casele oșenilor. Vasile Marina execută lucrările care par ireale
SamFest Jazz reînvie. Ce plan are primăria pentru evenimente și viață culturală
Accident în lanț în pasajul din Soarelui. Trei mașini au fost avariate
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

 

Un clujean patriot local s-a arătat în aceste zile extrem de contrariat de numărul mare de locuitori din alte județe care ajungă să aibă domiciliul în Cluj Napoca, acesta enumerându-i aici și pe cei din județul Satu Mare. Cetățeanul a scris o plângere pe platformaonline domnuleprimar.ro, unde a ridicat următoarea problemă:

„Vreau sa stiu cum vedeti rezolvata problema locuitorilor din alte judete ale tarii care au dat navala in acest oras (jud Salaj, Bistrita Nasaud,Maramures, Alba, Satu Mare, Mures) si ne deranjeaza prin comportamentul celor care conduc masini, ocupa locurile de munca ale clujenilor, ocupa parcarile orasului intr-un cuvant polueaza acest minunat oras care a ajuns la nivel european datorita primarului si cetatenilor platitori de impozite. Ne sufoca domnule primar, ma intreb daca acestia nu au de lucru in judetele lor, ajutandu-le sa se dezvolte si acestea?
S-a gandit primaria Cluj la masuri pentru a opri invazia acestora?”

Cei de la primăria Cluj Napoca nu l-au ignorant și au ținut să îi răspundă omului, cu argumentele de rigoare, motivând decizia municipiului de a fi primitor cu toți cei care aleg Clujul ca oraș universitar și chiar și reședință după terminarea studiilor.

„ Dezvoltarea economica a unei comunitati aduce pe de o parte investitii si bani care se consuma pe piatarespectiva, iar, pe de alta partea un interes sporit si totodata o nevoie pentru resurse umane numeroase, calificate si competitive. Cluj-Napoca este un oras care istoric, timp de 10 luni pe an are echivalentul unui sfert din populatie venita din alte judete, prin cei aproape 100.000 de studenti care frecventeaza universtitatile din oras. Acesti studenti platesc chirii, consuma bani produsi in judetele lor, aici, la Cluj-Napoca si acest fapt a contribuit la cresterea economica de care intreaga noastra comunitate se bucura.Mai mult, dupa ce termina scolile, multi dintre ei decid sa se stabileasca aici, pentru ca noi, la Cluj-Napoca suntem cel mai prietenos oras cu strainii (conform sondajului EUROSTAT) si pentru ca pot munci si creste calitatea vietii intregului oras, prin efortul, resursele si experienta pe care o au si o dezvolta aici.

Municipalitatea are obligatia de a crea un set de reguli europene, incluzive si functionale pentru toti locuitorii orasului, indiferent ca au rezidenta permanenta sau temporara si noi toti, pentru a putea convietui tot ceea ce trebuie sa facem este sa le respectam.”, au răspuns cei de la primăria Cluj Napoca.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!