Trei incendii de stins în doar două zile pentru pompierii sătmăreni

HomeActualitate

Trei incendii de stins în doar două zile pentru pompierii sătmăreni

În cursul acestui sfârșit de săptămână, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru stingerea a trei incendii şi la un accident rutier. La primul

Și-au rupt spatele să-și facă casă mare și au fost la un pas să o piardă în câteva minute. INCENDIU la Negrești
Noapte de foc pentru pompierii. O sondă de gaz de la Moftin a luat foc – FOTO&VIDEO
La ISU Someș Satu Mare au apărut primii colindători
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cursul acestui sfârșit de săptămână, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a intervenit pentru stingerea a trei incendii şi la un accident rutier.

La primul incendiu (06.08. a.c. în Sanislău), s-au deplasat de urgenţă pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, care au  intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau la anexa unei gospodării (adăpost de animale), existând pericolul extinderii acestora la casa de locuit.

Pompierii militari, în colaborare cu pompierii voluntari ai SVSU Sanislău au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind, astfel, să salveze bunuri de o valoare considerabilă.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de un scurtcircuit electric la un cablu electric defect în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

În seara aceleaşi zile, în jurul orei 22.12 pompierii sătmăreni au intervenit pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Botiz, unde a fost mistuit aproximativ un hectar de mirişte.

În următoarea zi, în jurul orei 18:44, pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Carei, au  intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă în localitatea Carei unde ardea magazia unei gospodării, existând pericolul extinderii flăcărilor la  întreaga proprietate.

Pompierii militari, au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând astfel propagarea acestuia.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că, evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de flacările rezultate în urma arderii unor deşeuri de către proprietarul imobilului în apropierea anexei gospodăreşti.

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars materialul lemons din componenţa anexei şi uneltele de uz casnic depozitate în interiorul încăperii.

 

Sursa: ISU„Someș” Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!