Luptă democratică pentru șefia Tineretului Social Democrat Satu Mare. O femeie dă tonul noului val

HomeActualitate

Luptă democratică pentru șefia Tineretului Social Democrat Satu Mare. O femeie dă tonul noului val

La fel ca și în restul partidului, și organizația de tineret a social democraților, a avut până acum președinți impuși. Este vorba de o situație întâl

PNL: „De ce România înainte!”
În PNL doi se luptă și al treilea pierde? Cum pare să se rezolve bătălia Andreea Paul – Romeo Nicoară
Editorial PNL: Șansa unui pas înainte. Să continuăm “revoluția tăcută”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

La fel ca și în restul partidului, și organizația de tineret a social democraților, a avut până acum președinți impuși. Este vorba de o situație întâlnită atât de Satu Mare, Maramureș cât și orice alt județ, dar și în celelalte partid, pentru că noua generație nu a prea avut dreptul să își aleagă ce doresc ci li s-a comunicat ce să își dorească, de către seniori. Astfel președinții de tineret au fost impuși de-a lungul timpului, chiar dacă aceștia au primit un vot, în lipsă de alternative, toți au ridicat mâna pentru a valida un candidat unic.

Se pare că la Satu Mare,tineretul social democrat este pe punctul de a da piept cu primele alegeri democratice. Organizația de tineret are conferința județeană de alegere a unui nou birou de conducere în data de 24 august, iar primul care și-a anunțat intenția de a candida a fost fostul președinte, Raul Băbțan. Deși se părea la început că acesta va defila spre funcția de președinte, dată fiind vechile mandate și susținerea unor seniori, se pare că totuși tineretul social democrat va avea parte de prima conferință de alegeri unde chiar vor avea din ce alege.

Ioana Bran, fosta consilieră județeană și în prezent membră în Biroul de Conducere a PSD Satu Mare, a decis să se înscrie în lupta pentru șefia organizației de tinere cu două săptămâni înainte de data alegerilor. Aceasta a postat mesajul pe facebook, anunțându-și prietenii virtuali de intenția ei, care i-au transmis zeci de mesaje de susținere.

„De-a lungul istoriei, in politica si nu numai, minoritatea se supune majoritatii. Prin urmare cel ales castigator este mult mai puternic daca este ales si nu numit, de aceea ne dorim o competitie prin care tinerii sociali-democrati sa-si aleaga liderul judetean. Organizatia TSD Satu Mare sa fie mai puternica si mai unita pentru a face fata provocarilor intampinate.
Daca nu acum, atunci cand?
Daca nu noi, atunci cine?
Daca nu aici, la TSD, atunci unde?”, a menționat Ioana Bran pe contul personal de facebook.

Ioana Bran face politică de câțiva ani buni, fiind prezentă și cunoscută în structura partidului la nivel național, având în spate și experiența unui mandate de consilier județean. Se pare că cei doi nu vor fi singurii candidați pentru șefia partidului, la fel cum se pare că de această dată seniorilor le va fi cam greu să își facă jocurile cu tineretul, aceștia nemaiavând aceeași autoritate ca înainte.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 2
DISQUS: 0