Salarii între 1500 și 7200 de lei pentru directorii de instituții subordonate Consiliului Județean. Merită?

HomeActualitate

Salarii între 1500 și 7200 de lei pentru directorii de instituții subordonate Consiliului Județean. Merită?

Consiliul Județean Satu Mare are în subordine o serie de instituții, care primesc finanțare,cel puțin din punct de vedere al fondului de salarii, de l

Kereskenyi Gabor despre bugetul pe 2017 :” Vrem sa recuperam handicapul fata de orasele din jur”
Tâlhărie calificată în Oaș. Un NEMERNIC a bătut un bărbat de 81 de ani și i-a furat banii și bunurile din casă
A vrut să fie dezlegată de blesteme dar s-a ales doar cu o gară mare în buget
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Consiliul Județean Satu Mare are în subordine o serie de instituții, care primesc finanțare,cel puțin din punct de vedere al fondului de salarii, de la instituția județului. Dat fiind acest fapt, și directorii care le conduc au ajuns pe acele posturi în anumite conjuncturii, unii pe bună dreptate, în urma concursuri democratice, cu mai multe persoane care au dat examen pentru post, alții concurând singuri și ieșind de câteva ori pe locul doi în încercarea de a prinde postul, iar alții detașați/numiți sau cum doriți să le spuneți.

Așa cum am afirmat mai sus, salariul acestor persoane este plătit din bugetul Consiliului Județean, în limita anumitor prevederi legale, dar și în limita unui obraz mai gros sau mai subțire al celui care ocupă cea mai importantă funcție din instituție.

Cel mai mare salariu pe care îl ia un director de instituție subordonată Consiliului Județean, vorbind de valoarea brută a lui, este de 7229 lei și îl are Felician Pop, manager al Muzeului Județean. Nici celelalte salarii ale directorilor din instituție nu sunt de lepădatunul dintre ele depășind suma de 4000 de lei, iar altul 3500. În total instituția are 13 posturi de conducere.

Următorul salariu ca valoare se ia la groapa de gunoi, respectiv Serviciu Public de Administrare a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor, instituție a cărei manager este Ardelean Claudiu. Acesta câștigă lunar 6235 lei, iar celelalte persoane cu funcții de conducere câștigă cel puțin 4710 lei. De remarcat este că instituția este pe profit.

Următorul în top este Nicolae Fechete, directorul Aeroportului Satu Mare,cu 5869 lei, urmat de directoarea Bibliotecii Județene, Lacrima Istrăuan, cu un salariu de 5790 lei. În ordine urmeaza:

Marcela Papici – Spitalul Județean Satu Mare – 5625 lei

Robert Laszlo – Centrul Județean pentru conservarea… – 5465 lei

Ioan Dănuț – Spitalul TBC – 4895 lei

Delia Mitruț – Spitalul Negrești Oas – 4394lei

Mariana Dragoș – Direcția pentru Protecția Copilului – 4292 lei

Sânziana Cristea – Centru Județean de Resurse și Asistență educațională – 3524 lei

Mircea Deac – Școala de Arte – 3411 lei

Fodor Ștefan – Camera Agricolă – 3050 lei

Costin Dina – Centrul de Educație Incluzivă – 1814 lei

Crina Buhai – Palat Jud SRL – 1500 lei

 

Banii pe care aceștia oameni îi primesc lunar sunt bani publici, rezultați din plata taxelor și a impozitelor locuitorilor județului Satu Mare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!