Sfaturile Grand Fitness: Cât e normal să slăbești într-o lună ca să nu te îngrași înapoi

HomeActualitate

Sfaturile Grand Fitness: Cât e normal să slăbești într-o lună ca să nu te îngrași înapoi

Pentru a slăbi și a fi sigur că acele kilograme nu se pune înapoi, antrenorii de fitness cer în primul rând de la clienții lor răbdare. Kilogramele pu

Simona Pop și Francisc Csipler vor fi premiați și de Consiliul Județean. Sume de patru ori mai mari decât primăria
Sfaturile Grand Fitness: Care sunt greșelile pe care să eviți să le faci pe banda de alergare
Sfaturile Grand Fitness: Regimul de hidratare la antrenamentele sportive. De ce este nesănătos să nu bem apă deloc atunci când mergem la sală
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pentru a slăbi și a fi sigur că acele kilograme nu se pune înapoi, antrenorii de fitness cer în primul rând de la clienții lor răbdare. Kilogramele puține, date jos progresiv, este secretul pentru ca ele să nu reapară.

 

 

Multe persoane ajunse la o greutate deranjantă încep cure de slăbire și folosesc fel și fel de metode de a slăbi. Unele își interzic total plăcerea de a mânca, alții stau în sala de fitness mai mult decât stau acasă, obișnuit să facă supra antrenamente deși nu sunt obișnuiți cu acest lucru. În ambele cazuri, rezultatele se văd și încă destul de rapid și încurajator, pierzând destul de multe kilograme în prima perioadă. Doar că acest stil de a slăbi nu este unul tocmai sănătos, pentru că e aproape inuman să fie continuat la nesfârșit, motiv pentru care apar blocajele și mulți renunță după ce ajung la o greutate acceptabilă. De aici intervin problemele pentru ei.

Corpul uman are memorie și tinde mereu să revină la vechea formă dacă nu a fost lăsat să se obișnuiască cu ceea cea ajuns, astfel încât cele mai multe persoane care slăbesc brusc ajung după o perioadă să se îngrașe înapoi, ajungând la o greutate mai mare ca înainte.

„Corpul ține minte tot, cum a arătat, ce exerciții a făcut, ce mișcare face zilnic. Așa e și când slăbim, el ține minte cum am fost înainte și tinde să revină la forma dinainte dacă nu îl facem să se obișnuiască cunoua noastră greutate. Dar acest lucru înseamnă să nu slăbim foarte mult deodată. În mod normal ar fi ok să slăbim 1,5 kg pe lună atunci când ne apucăm de sport cu gândul de a slăbi. În acest fel corpul se obișnuiește cu noua noastră greutate, o asimilează și nu mai există pericolul să își dorească să revină la vechea formă”, explică Willy Polczer, antrenor de fitness la Grand Fitness.

Prin urmare, pierderi bruște în greutate sunt un pericol pentru sănătatea umana pe termen lung, având de cele mai multe ori efecte adverse considerabile, care distrug toată munca și efortul de a slăbi.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!