Pregătirile pentru Zilele Partium au intrat pe ultima sută de metri.  90 de firme au sponsorizat

HomeActualitate

Pregătirile pentru Zilele Partium au intrat pe ultima sută de metri. 90 de firme au sponsorizat

Începând din acest weekend, timp de zece zile, orașul va intra într-o stare de sărbătoare continuă. Zilele Culturale Partium debutează în 19 august și

Programul artistic complet de la Sâmbra Oilor din acest an
În câteva zile Satu Mare se va umple de muzică și bună dispoziție cu ocazia StreetMusic Festival 2017
Festivalul de la țară care are un program mai tare ca Ziua Orașului.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Începând din acest weekend, timp de zece zile, orașul va intra într-o stare de sărbătoare continuă. Zilele Culturale Partium debutează în 19 august și vor dura până în 28 august, promițând peste 150 de programe artistice pe cele cinci scene.

Evenimentul va cuprinde tot orașul, de la Grădina Romei până în Piața 25 Octombrie, aceste două locații fiind cele de top când vine vorba de concerte, grădina Romei găzduind chiar două scene. O altă scenă, unde vor avea loc majoritatea programelor culturale din timpul săptămânii va fi amplasată la Turnul Pompierilor. Timp de trei zile va fi reînviată o scenă care nu a mai fost amplasată în acea locație de Zilele Partium de 13 ani, respectiv pe strada 1 decembrie. De asemenea o altă scenă mai mică va funcționa în curtea Muzeului de Artă.

Organizatorii au transmis ultimele detalii cu privire la eveniment în cadrul unei conferințe de presă. Nu au lipsit reprezentanții autorităților locale și județene, primăria și Consiliul Județean fiind sponsori ai evenimentului în proporție de 25%.

„Îmi pare foarte bine că la această ediție jubiliară au reușit să pună în funcțiune un program calitativ. Mă bucur că se dezvoltă și numărul locațiilor aferente acestei manifestări. Avem Grădina Romei, o locație foarte frumoasă pentru evenimente cultural-gastronomice, dar e foarte bine că folosim și această piațetă din jurul Turnului Pompierilor. Orașul nostru trebuie să fie caracterizat de cât mai multe evenimente culturale de calitate”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor

„În județul Satu Mare sunt multe festivaluri, dar acesta, în ultimii 15 ani, s-a dezvoltat foarte mult, fiind de interes și pentur străini. În program regăsim multe evenimente de calitate, care atrag lumea. Reușim cu acest eveniment să stimulăm viața culturală din tot județul dar și din județele învecinate. În ultimii 14 ani nu cred că mai există multe persoane care nu au fost prezente la acest eveniment și să zică pe urmă că nu vor mai participa. Din contră, la următoarele ediții toți își aduc și prietenii cu ei”.,a afirmat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Referitor la finanțare, Consiliul Județean și cel Local au contribuit cu 25% din bugetul evenimentului, restul fiind suportat desponsorizări private. Nu mai puțin de 90 de firme au răspuns afirmativ ideii de a sponsoriza Zilele Culturale Partium.

„Ne bucură că deja sunt firme pe care nici nu le contactăm noi, că ne sună ele și se oferă să ne sponsorizeze pentru eveniment. Pentru noi e o dovadă că evenimentul este unul de interes pentru mediul privat, unde o firmă se poate promova”, a afirmat Stir Peter, organizatorul evenimentului.

Și din Ungaria au venit fonduri pentru aceste eveniment, prin diferite instituții publice, la fel cum organizatorii au accesat fonduri și prin anumite proiecte culturale câștigate.

Pe lângă Asociația Identitas și UDMR, în organizare au mai fost cooptate alte 25 de ONG-uri de cultură și de tineret, care își vor aduce aportul ca sărbătoarea să fie una reușită.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!