Câți bani rulează Direcția Silvică Satu Mare într-un an, din pădurile județului. Cum se fac bani „din ce dă Domnu”

HomeActualitate

Câți bani rulează Direcția Silvică Satu Mare într-un an, din pădurile județului. Cum se fac bani „din ce dă Domnu”

Direcția Silvică Satu Mare este o instituție autonomă, care produce fondurile pe care mai apoi le administrează pentru funcționare și pentru plata sal

Bugetarii de la primărie „ard” anul acesta, în plus, 7 milioane. Se anunță un an greu financiar
Kereskenyi Gabor despre bugetul pe 2017 :” Vrem sa recuperam handicapul fata de orasele din jur”
Conducerea Consiliului Județean l-a prezentat pe noul manager al spitalului, doctorul Coste Camilo Victor
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Direcția Silvică Satu Mare este o instituție autonomă, care produce fondurile pe care mai apoi le administrează pentru funcționare și pentru plata salariilor și diverse alte cheltuieli. Principala sursă de venit a instituției o reprezintă pădurile.

În județul Satu Mare situația pădurilor nu este una tocmai bună, fiind cu mult sub media națională și cea europeană, ca procent din suprafața județului ocupat de păduri.

„La nivel județen doar 14,5% din suprafață este ocupatăde păduri, ceea ce este cam puțin, media națională fiind de 27%, iarla nivel european procentul este de 35. În suprafață, avem ca pădure de stat 28,351 de hectare, iar 17,880 de hectare sunt fond forestier privat, administrat denoi”, a declarat Sever Șter.

Aceste păduri sunt și principalele surse de venit pentru Direcția Silvică. Pădurile de stat aduc la bugetul propriu venitui în proporție de 42,51%, pe când din fondurile forestiere administrate de ei, Direcția Silvică adună încă 26,8% din buget. Restul banilor provin din monetizarea fructelor de pădure, a fondului cinegetic și al cabanelor aparținând lor. Bugetul de venituri și cheltuieli anual al Direcției Silvice Satu Mare este de 18.661 lei.

Pe lângă aceste fonduri, Direcția Silvică a încheiat pe anul 2016 un contract pentru colectare de hribi, respectiv o cantitate de cinci tone, valoarea acestui contract fiind de 13,522 lei fără TVA.

Citește și:

Sever Șter se pensionează după o viață de director la Direcția Silvică

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 13
DISQUS: 0