Sever Șter se pensionează după o viață de director la Direcția Silvică

HomeActualitate

Sever Șter se pensionează după o viață de director la Direcția Silvică

Sever Șter este unul dintre cei mai vechi directori de instituții subordonate din județul Satu Mare. Acesta a ajuns la vârsta pensionării și a decis s

Se fură ca-n codru! Mai multe persoane au fost prinse după ce au furat lemne din pădurile din județ
N-au avut bani de porc și au vrut să taie căprioare. Trei bărbați au fost prinși la braconaj
Pădure salvată în ultimul moment de pompierii din Negrești Oaș
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Sever Șter este unul dintre cei mai vechi directori de instituții subordonate din județul Satu Mare. Acesta a ajuns la vârsta pensionării și a decis să se retragă din activitate și să își dedice timpul familiei și vieții personale. Acesta se va pensiona începând cu data de 1 septembrie.

„Și-a pus deja dosarul la noi, dar i-am spus că mai are de așteptat puțin până să îi fie acceptat, doar din 1 septembrie se poate pensiona”, a glumit Eugenia Sabău, directoarea Casei de Pensii, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural în care Sever Șter și-a anunțat pensionarea.

Directorul se declară mulțumit de activitatea desfășurată în cadrul instituției, performanțele realizate și modul în care lucrurile s-au mișcat la Direcția Silvică.

„ Calitatea lucrărilor se văd toate în calitatea lemnului și a pădurilor și a celorlalte produse. Bineînțeles că am avut realizări care se văd, de la sediul Direcției Silvice din Satu Mare la centrele din pădure unde avem camerele figorifice de prerăcire și înghețare a fructelor de pădure, am repus de două ori în funcțiune fazaneria de la Noroieni, am aranjat toate sediile de cantoane care le avem, am construit la fiecare ocol silvic câte un depozit de material lemnos de unde comercializăm materialul lemnos și sunt alte multe realizări, care sevăd în calitatea lemnului din pădure”, afirmă Sever Șter.

Există și anumite capitole unde directorul poate nota insuccese. Din acest punct de vedere acesta evidențiază faptul că nu a reușit să facă profit din fiecare activitate desfășurată, așa cum se cere de la nivelul ministerului, cel ai bun exemplu fiind cabana de la Săcășeni,care nu produce bani, la fel cum sunt și unele zone din județ unde fructele de pădure nu sunt aducătoare de venit.

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural directorul a prezentat situația la zi a instituției, cu tot ceea ce deține și cu ce s-a întreprinde de-a lungul anilor. Locul său va fi ocupat prin concurs, acesta fiind anunțat să aibă loc la mijlocul lunii septembrie, din câte afirmă Sever Șter. Până la acea dată funcția de conducere va fi ocupată de directoarea economică.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!