Atac târziu al PNL la adresa inspectorului școlar Durla: „Sunteți veriga slabă în sistemul de educație din Satu Mare”

HomeActualitate

Atac târziu al PNL la adresa inspectorului școlar Durla: „Sunteți veriga slabă în sistemul de educație din Satu Mare”

După ce Andreea Paul le-a atras atenția că adversarii politici se bucură de disputele dintre liberali făcute publice și că nu are cine să îi atace, PN

Asistentul care a salvat viața unei fetițe la ștrand a fost premiat de Ordinul Asistenților
Ce trebuie să știi despre panourile solare fotovoltaice
Scene groaznice la o fabrică de mobilă din Medieș. Un angajat a fost tăiat la cap de un disc
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

După ce Andreea Paul le-a atras atenția că adversarii politici se bucură de disputele dintre liberali făcute publice și că nu are cine să îi atace, PNL s-a trezit și lansat primul atac către o zonă pe care nu o controlează, inspectoratul școlar. La aproape o săptămână de când s-au anunțat directorii de instituții de învățământ și la aproape două de când s-au votat în consiliile profesoare, liberalii au trimis următorul punct de vedere:

Domnule Durlă, sunteți veriga slabă în sistemul de educație din Satu Mare

 

În ciuda eforturilor guvernului în exerciţiu de a moderniza administrația, există funcționari și politicieni în preajma lor care vor ca România să rămână în trecut – un domeniu feudal la îndemâna intereselor proprii.

 

Avem nevoie de profesioniști în corpul administrației publice, dar unii se opun acestei reforme. Observăm derapaje majore în cadrul unor instituții publice, așa cum se întâmplă acum la Inspectoratul Şcolar Județean Satu Mare.

 

PNL Satu Mare este îngrijorat și atrage atenția asupra unor acțiuni ale inspectorului general școlar care inventează noi proceduri de „numire” ale unor directori de instituții de învățământ „prin vot”, numiri făcute în final după interese numai de dansul știute și/sau probabil, de partid.

 

Procedurile legale prevăzute în aceste cazuri sunt bine precizate în Legea Educației Naționale si in actele normative subsecvente.

 

Aceasta procedura de detașare a directorilor în școli trebuie să înceteze. Partidul Naţional Liberal  susține promovarea doar pe criterii de competență profesională și integritate a celor care trebuie să fie manageri veritabili ai liceelor, școlilor sau grădinițelor .

 

Nu putem accepta forme ascunse de promovare a unor conducători, care trebuie sa obțină performanta, prin „numire” și realizate prin votul colegilor sau viitorilor subordonați, vot acordat in unele cazuri electronic!. În media au apărut deja informații despre practici care depășesc, prin abuz, chiar și acest tip de alegere prin vot (o variantă foarte nefericită). Domnul Călin Durlă reușește si „performanța” de a încălca, complet discreționar, propriile regulamente inventate, culmea, tot de dânsul.

 

Prin acțiunile sale, domnul inspector general perpetuează problemele care au năruit sistemul de învățământ în ultimii ani, ducând educația înspre faliment.

 

Opriți-vă !

 

Departament de Comunicare

 

PNL Satu Mare „

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!