Aproape 700 de animale sunt vânate anual în pădurile din județ. Care este cel mai împușcat

HomeActualitate

Aproape 700 de animale sunt vânate anual în pădurile din județ. Care este cel mai împușcat

Direcția Silvică Satu Mare are în administrare pe teritoriul județului Satu Mare șapte fonduri de vânătoare, unde împătimiții acestui sport își pot în

Povestea de succes al singurului CAP care a supraviețuit în județul Satu Mare, din comunism și până azi
Magyar Lóránd: UDMR nu susține proiectul de lege care ar permite comercializarea produselor de farmaceutică veterinară într-un mod netransparent
Peste 100 kg de produse alimentare au fost confiscate și incinerate. Erau un pericol
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Direcția Silvică Satu Mare are în administrare pe teritoriul județului Satu Mare șapte fonduri de vânătoare, unde împătimiții acestui sport își pot încerca norocul la ochit animalele cuarma, conform legislație.

În fiecare an Direcția Silvică primește anumite cote de vânătoare, număr maxim permis de animale vânate din fiecare specie. În total în anul2016 au fost propuse pentru împușcare aproximativ 700 de animale, cei mai mulți care ajung în bătaia puști fiind fazanii.

485 de fazani au voie să împuște vănătorii sătmăreni și cei care ajung în Satu Mare în acest scop. Următorii pe listă ca număr sunt iepurii, din care pot fi răpuși un număr de 190. Se pare că și porcii mistreți sunt în număr mare pe raza județului, dat fiind faptul că vânătorii au o cotă de 92 de mistreți pentru acest an. Ceva mai puțini sunt căpriorii, fiind permisă vânătoarea a 21 masculi și 23 de femeie, iar când vine vorba de cerbii, doar doicerbi comuni pot fi luați în bătaia puștii, câte unul din fiecare gen, iar în ceea ce privește cerbii lopătari pot fi împușcați trei, un mascul ș două femele.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!