Concert frumos al Filarmonicii Dinu Lipatii în centrul nou. Păcat de atmosferă!

HomeActualitate

Concert frumos al Filarmonicii Dinu Lipatii în centrul nou. Păcat de atmosferă!

Seara zilei de joi a fost pentru iubitorii muzicii simfonice un cadou pe care îl așteptau de multă vreme. Orchestra filarmonicii de stat Dinu Lipatti

Un înger nu moare niciodată. Concert „In memoriam”Paula Raț
Târgul de Crăciun prinde formă. În 30 noiembrie va fi inaugurat
Mini-interviu cu Norbert Nagy despre bucuria de a dărui și despre concertul caritabil: „ Ne unim forțele să facem un bine”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Seara zilei de joi a fost pentru iubitorii muzicii simfonice un cadou pe care îl așteptau de multă vreme. Orchestra filarmonicii de stat Dinu Lipatti a susținut concertul anual în aer liber, mult așteptat de sătmăreni. Dacă este să privim strict la numărul celor care au fost prezenți pe platoul din Piața 25 Octombrie, putem afirma că sătmărenii sunt mari iubitori ai genului, publicul fiind unul numeros. Lumea a ocupat aproape tot platoul, începând de la scaunele pregătite de organizatori, spațiul din spatele lor, dar și o parte din scările de beton.

IMG_1945

Dar de la cantitatea spectatorilor până la calitatea lor a fost mereu o diferență mare. Astfel că a existat un contrast uriaș între actul artistic de calitate superioară prestat pe scenă și calitatea celor din public. Nu există pretenția ca toată lumea să cunoască arii celebre dar există dorința ca cei prezenți la o astfel de manfestare să aibă minimum de bun simț și respect pentru cei de pe scenă și pentru cei care au ieșit din case pentru acel concert. Ca la multe alte sărbători cultura a fost amestecată cu grătare și kurtos și înmuiată ușor în pahare de bere, asta prin prisma Zilelor Culturale Partium, peste care s-a suprapus concertul filarmonicii.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!