Primar nou, obiceiuri vechi. Vreo urmă de evoluție?

HomeActualitate

Primar nou, obiceiuri vechi. Vreo urmă de evoluție?

În urmă cu aproximativ trei ani de zile auzea și România pentru prima dată de Satu Mare datorită primarului Dorel Coica și marilor sale realizări. Acu

Dorel Coica cochetează cu Partidul România Unită pentru a candida la parlamentare. Nu e singurul
Cât va continua Dorel Coica să se ascundă?
Ce PSD-iști sătmăreni ar putea lăsa PSD pentru ProRomânia, tabăra lui Ponta? Pe cine va „fura” Dorel Coica de la PSD?
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În urmă cu aproximativ trei ani de zile auzea și România pentru prima dată de Satu Mare datorită primarului Dorel Coica și marilor sale realizări. Acum suntem pe punctul de a uimi din nou întreaga națiune. De fapt, la ce lucruri mărețe se fac la noi, suntem capabili să surprindem întreg mapamondul, că de impresionat poate am impresiona lumea a treia.

Acum trei ani primarul Coica inaugura niște coșuri de gunoi. Mare realizare! Orice era din bani publici trebuia arătat cetățenilor. Cam asta era ideea atunci, pe care, din spusele primarilor, unii jurnaliști nu au înțeles-o bine, că vezi doamne, în Satu Mare se vorbesc mai multe limbi. Astăzi a venit vremea ca alții să nu înțeleagă bine ce gândește actualul primar, după ce montarea unei cișmele la blocurile IPL a ajuns motiv de a-și face imagine publică.

Nu vom discuta despre cum primarul nu se folosește de contractul podului Decebal semnat de fosta conducere pentru a arăta oamenilor că nu pe el trebuie să îl înjure când stau la cozi kilometrice, ci cum o cișmea ajunge să fie considerată o realizare menită să aducă laude. Cum ajunge punerea în normalitate a unor lucruri să fie considerat un titlu de glorie și să fie cerut să fie respectat ca atare. Sau poate e o momeală pentru a vedea cine sunt cei care închid ochii și pupă tot ce li se întinde la pupat, fără să judece? Cam cât de necesară a fost această investiție? Extraordinară, pentru că acei oameni, din acea zonă, chiar nu au o sursă de apă potabilă. Cam cât de greu a fost de realizat? Aproape fără efort, o țeavă, o cișmea, niște racorduri și cam atât. Cam cine ar fi putut să o facă? Cam oricine ar fi vrut până acum, cu un acord de la Apaserv și unul de la primărie și cu o investiție de câteva sute de lei. Adică orice om cu puțină dare de mână peste salariul mediu pe economie și cu puțină dorință, care a cunoscut cazul oamenilor. Căci nici un edil nu ar fi fost fraier să îl refuze și să își strice imaginea.
14112005_1343000915730362_1060743665_n

Și dacă tot vine vorba de cișmele și oferirea unor condiții minim umane unor oameni, ar trebui să privim puțin la județul vecin, ca să nu privim peste graniță, cam ce înseamnă o cișmea modernă, care oferă și posibilitatea luării de apă în recipiente dar asigură și o igienă în jur.

Se pare că în Satu Mare s-a schimbat doar … chelia, metodele de a cuceri publicul rămân cam aceleași, inaugurări ieftine. Sătmărenii așteaptă cu nerăbdare anul 2020 pentru o nouă investiție din partea unui alt primar, care va surprinde cu siguranță.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!