Sfaturile Grand Fitness: Care sunt greșelile pe care să eviți să le faci pe banda de alergare

HomeActualitate

Sfaturile Grand Fitness: Care sunt greșelile pe care să eviți să le faci pe banda de alergare

Pentru cei care ajung pentru prima dată într-o sală de fitness, alergatul pe bandă este prima activitate pe care o întreprind, fie că o aleg ei pentru

Sunteți o familie sportivă? Participați la Crosul Familiei din weekend și vă puteți alege cu premii frumoase
REVOLTĂTOR! Oameni aflați în pauză…de bun simț, fac grătare pe Stadionul Dinamo
Învață cum să alergi, de la un maratonist sătmărean: „Nu folosiți căștile în urechi când alergați”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pentru cei care ajung pentru prima dată într-o sală de fitness, alergatul pe bandă este prima activitate pe care o întreprind, fie că o aleg ei pentru că este o mișcare deja cunoscută, fie că le este indicat de către antrenori, pentru a se încălzi. Deși la prima vedere pare ușor, alergatul pe bandă poate crea anumite situații stânjenitoare ca urmare a unor greșeli elementare pe care oamenii le fac.

„Oamenii pur și simplu vin la sală și se duc pe bandă. Sunt timorați să întrebe pe cineva, să ceară un sfat, ei merg la bandă pentru că alergatul îl cunoaște toată lumea, ei cred că să alergi afară, unde pământul stă sub tine e la fel ca și pe bandă. Dar banda se mișcă. De aici apar și cele mai frecvente greșeli. Prima dintre acestea ar fi că oamenii nu conștientizează că nu se pot opri așa brusc cum o fac la alergatul în aer liber. Sunt dese cazurile în care le sună telefonul și ei se opresc brusc pe bandă ca să răspundă. Este o situație în care riscurile de accidentări sunt mari”, afirmă Nicu Vonet, antrenor si proprietar al sălii Grand Fitness.

Tot el evidențiază și alte două greșeli ale începătorilor pe bandă. Una dintre acestea ar fi că începătorii nu întreabă cum se folosește banda și ajungă să stea pe ea minute în șir și să o butoneze fără ca aceasta să pornească. Alte cazuri din aceeași sferă sunt cant un client își setează un program nepotrivit, el își dorește să facă încălzire dar ajunge să simuleze o plimbare prin munți.

O a treia greșeală elementară și care poate pune un alergător începător într-o situație stânjenitoare, dar în care există și riscul de accidentare este igiena și respectarea regulilor.

„Există în toate sălile, pe toți pereții trecut regulamentul, respective obligativitatea folosirii unui prosop. Sunt mulți care vin și spun că ei nu transpiră. Așa știu ei, pentru că ajung să alerge pe bandă pe anumite programe și începe să curgă apa pe ei. O situație pe cât de haioasă pe atât de periculoasă este că se întâmplă să le intre transpirație în ochi și atunci primul instinct e să te oprești. Dar doar ei seopresc, banda nu, și de aici până la o accidentare nu e mult”, afirmă antrenorul Nicu Vonet.

 

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!