Ungaria și Polonia trimit cei mai mulți turiști în Satu Mare. Germania e doar pe trei

HomeActualitate

Ungaria și Polonia trimit cei mai mulți turiști în Satu Mare. Germania e doar pe trei

Județul Satu Mare, prin poziționarea sa geografică a fost mereu un județ de tranzit din punct de vedere al turiștilor. Vizitele de o zi sunt cele mai

La Ardud va avea loc un Simpozion Internațional de Artă Contemporană
Frumusețile Sătmarului. Locuri din județ care trebuie să le vezi!
Munca de după distracție. Câtă mizerie e de strâns la Ardud după doua zile de distractie
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Județul Satu Mare, prin poziționarea sa geografică a fost mereu un județ de tranzit din punct de vedere al turiștilor. Vizitele de o zi sunt cele mai practicate de către turiștii care ajung în județul Satu Mare, mai ales de către cei din alte țări, care sunt doar în trecere prin Satu Mare în drum spre alte destinații consacrate din țară.

În materie de turism de durată, pe o perioadă mai lungă de o noapte își aduc aportul doar stațiunile balneare, cea de la Tășnad fiind cea mai renumită în acest sens. În rest punctele de atracție turistică îl reprezintă cetățile și castelele din județ, fiind de menționat Cetatea din Ardud, Castelul Karoly din Carei și Castelul din Medieș.

Afluxul de vizitatori din județul Satu Mare este monitorizat de Centrul Județean de Informare Turistica, care realizează periodic statistici în acest sens.

3.600 de turişti în primele luni din 2016

„Numărul turiştilor care au călcat pragul Centrului Judeţean de Informare Turistică este în creştere semnificativă faţă de 2015, când au fost înregistraţi 4.000 de turişti. Astfel, în primele şapte luni din 2016, CJIT Satu Mare a fost vizitat de 3.600 de persoane. Cei mai mulți turiști străini s-au înregistrat în lunile iulie – 1.100 de persoane,  iunie – 621, respectiv mai, cu 570 de turişti, urmând ca pe parcursul lunii august numărul celor care vor vizita judeţul să crească pregnant. Cei mai mulţi turişti care au vizitat judeţul nostru sunt din Ungaria, 639 de persoane, apoi Polonia cu 228 de vizitatori, Germania cu 205, respectiv Ucraina cu 104 de turişti, dar şi alţi vizitatori veniţi din Moldova, Olanda, Croația, Slovacia, Turcia, Spania, Italia, Franța, Anglia, Austria,  Rusia, Bulgaria, Elveţia,  Belgia, Malta, SUA şi  Japonia. Totodată, angajaţii CJIT Satu Mare sunt contactaţi de grupuri de turişti din Ungaria, Austria, Polonia şi Germania pentru a-i ghida în tururi pietonale din municipiul Satu Mare”, explică Revesz Szuszi, angajată a Centrului Judetean de Informare Turistică.

Deoarece marea majoritate a celor care ajung în județul Satu Mare din afara granițelor sunt fascinați de monumentele arhitecturale și de istorie, turiștii sunt ghidați pe două trasee care cuprind astfel de obiective.

Circuitul din partea de SUD a judeţului începe cu Cetatea Oraşului Ardud, continuă cu Biserica din Acâş, Tăşnadul cu băile termale, după care se vizitează  locul de naştere al celui mai reprezentant poet al liricii maghiare moderne, Ady Endre. Traseul continuă cu vizitarea Monumentului Ostaşului Român din Carei. Odată ajunşi în Carei se mai vizitează şi Castelul Károlyi şi apoi Cripta Familiei Károlyi din Căpleni. Acest traseu se termină cu Monumentul lui Mihai Viteazu din Moftinu Mic.

Circuitul din partea de NORD a judeţului începe la Cetatea din Medieşu Aurit, unde se mai pot vedea şi Cuptoarele Dacice. Se continuă cu Casa Memorială a doctorului Vasile Lucaciu din Apa unde se vizitează casa în care s-a născut cel care a fost preot, om politic, profesor şi a marcat destinul poporului român din Transilvania. După vizitarea casei se merge la Vama la Casa Olarului, Istvánfi Géza. Pe urmă se ajunge în capitala Ţării Oaşului – Negreşti Oaş – unde se vizitează Muzeul în aer liber al Ţării Oaşului sau Muzeul Orăşenesc. Circuitul continuă cu Mănăstirea de la Bixad, cu o vechime de peste 300 de ani, iar traseul se va termina în Călineşti Oaş unde se poate vedea lacul artificial.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!