Mașinile, și în general orice obiecte mari, voluminoase, care pe lângă utilitate au rolul și de a atrage atenția, sunt folosite de posesorii lor pentr
Mașinile, și în general orice obiecte mari, voluminoase, care pe lângă utilitate au rolul și de a atrage atenția, sunt folosite de posesorii lor pentru alinarea unor lipsuri. Acestea ajung să fie, în universul interior al celor care le dețin, acoperirea nevoilor de afecțiune și de atenție care le-au lipsit pentru o perioadă mai îndelungată.
Conform psihologilor, cei care își cumpără mașini mari cu scopul direct de a atrage atenția, sunt persoane care nu au prea multă încredere în ei iar la capitolul „stimă de sine”, nu stau deloc bine.
„E mult mai ușor să cumpăr un obiect decât să îmi imi fac o introspecție asupra nevoilor emoționale. Ce aș putea găsi e dureror, deci clar nu e plăcut. Legat de achiziționarea obiectelor mari, e pur și simplu nevoia noastră de a acoperi ceva, de a umple ceva. Dar e strâns corelat cu stima de sine, cu imaginea sinelui”, afirmă psihologul Călin Secan.
Tot acesta afirmă că există și alte studii în acest sens care ar releva că ar exista o legătură între nevoia de a cumpăra obiecte mari și nivelul de inteligență, acestea două fiind invers proporționale.
În ceea ce îi privește pe cei din Țara Oașului, acolo unde mândria este la loc de cinste, psihologii spun că obiceiul deținerii de obiecte mari, începând de la mașini până la case, nu mai este neapărat unul de lipsă de sine a actualei generații, deși mulți se regăsesc în această situație, ci este un comportament vicariant, adică transmis din tată în fiu, problemele de încredere fiind ale generațiilor mai în vârstă.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!