Drumul Satu Mare – Homorod nu se repară încă. Vinovat – Tehnic Asist

HomeActualitate

Drumul Satu Mare – Homorod nu se repară încă. Vinovat – Tehnic Asist

În cadrul ședinței de consiliu județean, la punctual diverse, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba a ținut să aducă la cunoștință consilieri

Prima ședință, primele contre. Adrian Ștef a învățat de la liberali să facă opoziție și acum îi atacă cu armele lor
Simona Pop și Francisc Csipler vor fi premiați și de Consiliul Județean. Sume de patru ori mai mari decât primăria
Consiliul Județean Satu Mare amăgește sătmărenii cu visul unor curse aeriene spre Germania
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cadrul ședinței de consiliu județean, la punctual diverse, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba a ținut să aducă la cunoștință consilierilor județeni o situație extreme de incomodă în care se află consiliul județean în acest moment.

În prim plan este drumul județean ce leagă municipiul Satu Mare de Homorod, drum a cărui stare este sub orice critic, fiind calvarul șoferilor din cauza gropilor din asphalt. Licitația pentru realizarea lucrărilor a fost contestată, motiv pentru termenul de începere a lucrărilor s-a amânat. Firma care a depus contestația nu s-a mulțumit doar cu contestarea ei la comisia pentru rezolvarea contestațiilor și litigiilor, care cel mai probabil nu îi va da câștig de cauză, astfel încât a făcut o contestație și la Curtea de Apel Oradea.

Acum Consiliul Județean se află în situația în care comisia de rezolvare a contestațiilor, care dă un verdict definitiv, să anunțe un câștigător pentru licitație, care să și înceapă lucrărilor, iar după o perioadă Curtea de Apel Oradea să anunțe că o altă firmă, în speță Tehnic Asist e câștigătoarea licitației și să se creeze o situație extreme de complicată.

Situația este complicată de către cei de la Tehnic Asist, care se pare că nu pot accepta că au pierdut licitația pentru lucrările la acest drum și care își doresc cu orice preț să „prindă” lucrarea. Primul care s-a găsit să își dea cu părerea a fost consilierul PSD, Alexandru Horvath, care și-a făcut de rușine colegii, sfătuind președintele consiliului județean să pună la masa discuțiilor cele două firme aflate în conflictul. Pataki Csaba i-a răspuns consilierului că el ține legătura cu firmele doar în scris, prin email, în condițiile legii.

Vasile Ciocan și Adrian Cozma au avut un punct de vedere comun, acela de a merge pe mâna comisiei de rezolvare a contestațiilor, în primul rând pentru a începe lucrările cât mai repede, pentru că aceasta va fi prima sentință anunțată. În acest caz este posibil ca și Curtea de Apel Oradea să dea același verdict, dacă lucrărilor vor fi deja începute la data termenului de judecată existând șanse ca instanța să nu dea câștig de cauza firmei Tehnic Asist.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!