Bătălie mare în PSD. Bătrâni din partid nevoiți să facă un pas în spate

HomeActualitate

Bătălie mare în PSD. Bătrâni din partid nevoiți să facă un pas în spate

Social democrații din Satu Mare mai au ladispoziție o zi să se înscrie în bătălia internă în urma căreia se va decide care vor fi candidații pentru al

ALDE Satu Mare: ”Potențialul agricol al județului Satu Mare trebuie protejat și valorificat”
PNL: „De ce România înainte!”
Ei sunt sătmărenii care vor face parte 100% din viitorul Parlament
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Social democrații din Satu Mare mai au ladispoziție o zi să se înscrie în bătălia internă în urma căreia se va decide care vor fi candidații pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Se pare că doritorii nu s-au lăsat mult așteptați, fapt pentru care pe cele 7 locuri, două de senatori și cinci de deputați există deja 12 concurenți și nu este exclus ca până mâine seară când se va închide sesiunea de depunere a cererilor de intenție, numărul acestora să crească.

Aceste alegeri parlamentare aduc și noutăți pentru PSD Satu Mare, cei mai bătrâni și rodați din partid fiind dați la o parte.

„La comitetul executiv de la Vaslui s-a decis ca la nivel național, 70%din cei care candidează pentru o funcție de senator sau deputat să fie oameni noi, adică să nu fie actuali senatori sau deputați, oameni cu care PSD a mai ieșit. Acest lucru se va simți și la Satu Mare.De asemenea la aceste alegeri tinerețea va fi cel mai mare atu”, a explicat Aurelia Fedorca, președinte PSD

Acest lucru va presupune ca la Satu Mare să apară nume noi sau cel puțin mai puțin cunoscute care să își exprime dorința de a cere votul sătmărenilor pentru a deveni parlamentari. După 2 septembrie cererile de intenție depuse pentru a deveni candidat la europarlamentare vor fi disecate de o echipă din PSD, iar cuvântul definitoriu îl va aveaun sondaj de opinie care vi fi realizat în județ. PSD Satu Mare are atât planuri optimiste cât și pesimiste când vine vorba de numărul de parlamentari pe care îi va da la iarnă.

„Noi zicem că în cel mai rău caz scoatem un senator și un deputat. Dar varianta optimistă a noastră, care este țelul, este să facem un senator și doi deputați. Dacă nu ne punem ținte mari, nu le putem atinge.”, a explicat președintele PSD, Aurelia Fedorca.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!