Peste 100 kg de carne sechestrate din magazinele sătești. Sunt focare de infecție

HomeActualitate

Peste 100 kg de carne sechestrate din magazinele sătești. Sunt focare de infecție

Inspectorii sanitar veterinari au continuat acțiunile de control la punctele gospodărești și unitățile comerciale care comercializează produse de orig

Răspunsul Lidl la acuzațiile aduse paznicilor magazinului, care au închis o femeie într-o cușcă
La mulți ani, Locotenent Colonelul Aurel Ulici!!!
Patru elevi au început practica la Inspectoratul de Jandarmi Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Inspectorii sanitar veterinari au continuat acțiunile de control la punctele gospodărești și unitățile comerciale care comercializează produse de origine animală. Zonele rurale au fost în vizorul inspectorilor care au făcut echipe cu inspectori ai IPJ Satu Mare, verificând în special unitățile alimentare care vând produse cu amănuntul.

Lucrurile găsite în aceste magazine nu au fost deloc conforme cu legislația și normele sanitar veterinare, astfel încât peste 118 de kilograme de carne în valoare depeste 1100 lei au fost retrase de la comercializare și supuse sechestrului. În acest caz s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale.

În urma controalelor efectuate inspectorii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, 4 avertismente și 8 amenzi contravenționale în valoare de 11.700 lei.

Patru magazine sătești au fost amendate, două fiind din Supurul de Jos, unul din Potău și unul din Poiana Codrului, cele trei plătind în total 4700 de lei amendă. Acestora le-a fost reproșat modul necorespunzător de etichetare a produselor.

De asemenea au primit avertismente un crescător de animale din Livada și patrudin Supurul de Jos pentru că nu au declarat în termen legal achiziția de noi animale în exploatațiile pe care le dețin.  Tot în ceea ceprivește animalele un cetățean din Beltiug a fost amendat cu 1000 de lei pentru a vândut animale fără să dețină acte asupra acestora.

O amendă mult mai consistentă s-a aplicat pentru transportul de animale neidentificate și fără acte sanitar veterinare,cuantumul acesteia fiind de 6000 de lei, cel care a comis ilegalitatea fiind tot din localitatea Beltiug.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!