Primarul din comuna Socond este acuzat că folosește angajații primăriei și utilajele în scopuri personale

HomeReportaje

Primarul din comuna Socond este acuzat că folosește angajații primăriei și utilajele în scopuri personale

Unii primari abuzează de puterea pe care o au și folosesc bunurile publice precum pe cele personale uitând să pună o barieră între cele două. Un prima

Mesajul de Crăciun al primarului comunei Moftin, pentru toți sătmărenii
Primăria care pune capăt harababurii din comună! Toate străzile vor avea nume pentru a putea fi incluse mai ușor în proiecte de asfaltări
Unii se lamentează, alții acționează. Un primar din județ a dat afară Florisalul din comună
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Unii primari abuzează de puterea pe care o au și folosesc bunurile publice precum pe cele personale uitând să pună o barieră între cele două. Un primar din județul Satu Mare este acuzat că folosește bunurile primăriei dar atunci când alții doresc să le închirieze, acest lucru nu este posibibil.

 

 

Localitatea Socond din județul Satu Mare este o comună de codru, în cea mai săracă zonă a județului. Lucrurile care o scot în evidență este faptul că în comună sunt peste 400 de persoane asistate social și că locuitorii au uitat deja de când au același primar. Ceea ce ar putea atrage lumea în această zonă, liniștea locului, obiceiurile și câteva locații, nu prea au succes datorită infrastructurii. Înurmă cu două săptămâni o tânără care dorea să își viziteze bunicii pe care nu îi mai văzuse de cinci ani și-a spart baie de ulei la intrarea în comună din cauza infrastructurii.

În cazul în care lucrurile nu merg cum trebuie într-o localitate, cel care este arătat cu degetul este edilul, primul om în comună, de la care toată lumea se așteaptă să facă lucrurile să meargă bine. Primarul din comuna Socond este arătat cu degetul nu doar pentru că nu ar face eforturi ca comunitatea să prospere, dar acesta s-ar folosi de ceea ce aparține comunității pentru a-și atinge țelurile personale de îmbogățire.

Consilierul local Cornea Nicolae sesizează faptul că în data de 30 august primarul Ioan Crasnai s-ar fi folosit de utilajele primăriei și de angajați din cadrul acesteia pentru a-și finaliza munca la câmp, respectiv strângerea de baloți de lucernă și de paie. Acesta afirmă că i-a surprins pe aceștia la muncă atât dimineașa la 8:30 cât și după masa la ora 17.Aceștia ar fi folosit tractorul și buldoexcavatorul din dotarea primăriei.

14169557_318465575172014_734334481_n

„Cine le cere să le folosească, le zice că nu se poate, dar pentru el se poate. Mereu le folosește. Pe mine mă sună lumea de la primărie și îmi zic că s-au săturat să îi tot ducă domnul primar la alte munci. Se poartă de parcă totul ar fi al lui și i-ar aparține”, afirmă consilierul local.

O altă persoană din comună, un profesor, Gigel But afirmă că el a solicitat închirierea buldoexcavatorului, dar acest lucru nu i-a fost permis, invocându-se diferite motive.

„Am vorbit de trei ori cu viceprimarul . A zis că nu e motorină. Am zis că bag eu motorină. Pe urmă mi-a zis că nu sunt disponibile ca mai apoi să le văd la domn primar închiriate. El face muncă pe câmp cu ele, eu am vrut să fac ceva ce nici nu ține măcar de domeniul privat, că am vrut să fac o intrare pe un teren, ca să nu se mai încalce proprietatea vecinilor. Nu e corect ce face”, afirmă profesorul.

Contactat telefonic, primarul afirmă că tot ce s-a întâmplat este legal și că este acoperit cu acte, mai puțin cu partea ce ține de munca angajaților de la primărie pe utilaje, în timpul programului.

„Am plătit chitanță pentru tractor și buldo. Am plătit pentru 4 ore la tractor și pentru două la buldo. Nu am stat toată ziua acolo pe câmp, am fost dimineața pentru niște baloți de lucernă și seara, după program, pentru cei de paie, care sunt mai mari și am avut nevoie de buldexcavator. Da, oamenii i-am luat de la primărie, tractoristul.”, afirmă primarul.

Consilierul local afirmă că neregulile din administrația publică nu s-ar opri aici și că ar fi multe decizii luate de edilul șef care nu au avizul consiliului local și care presupun sume mari de bani.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!