Argatu i-a învățat imnul României pe tinerii prezenți „La Dâmburi” și i-a îndemnat la toleranță

HomeReportaje

Argatu i-a învățat imnul României pe tinerii prezenți „La Dâmburi” și i-a îndemnat la toleranță

A doua seară a festivalului „La Dâmburi” a reprezentat și mai multă energie și o stare de bine accentuată pentru cartierul Micro 17, care a fost neînc

LA DÂMBURI | Evenimentul a ajuns la ediția cu numărul cinci
Festivalul „La dâmburi” promite un weekend plin de distracție și energie pozitivă
„La dâmburi”, festivalul care dă lumea peste cap…și totuși prezintă realitatea
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A doua seară a festivalului „La Dâmburi” a reprezentat și mai multă energie și o stare de bine accentuată pentru cartierul Micro 17, care a fost neîncăpător pentru toți tineri dornici de distracție și de o atmosferă pe gustul lor. Lumea mai multă, hotărâtă să facă seara memorabilă pentru ei, organizatorii mai mobilizați pentru a le răspunde cerințelor și o atmosferă de festival mare.

Tinerii din Asociația SamStudia, organizatorii principali ai evenimentului, au demonstrat că știu mai bine ca oricine ce își doresc tinerii din ziua de astăzi. Mai bine chiar decât cei care au putere de decizie în diferite instituții sau cei care ar trebui să cunoscă tinerii ca pe proprii copii. Pentru că nici ei nu mai sunt tocmai cei mai tineri și nu fac parte din aceeași generație, secretul reușitei lor a fost unul simplu, i-au ascultat pe cei pentru care au organizat festivalul, așa încât să fie siguri că vor pune în scenă și pe scenă ceea ce îi atrage pe tineri cu adevărat.

IMG_2247 IMG_2298

Capul de afiș al serii a fost Argatu, un interpret prea puțin cunoscut celor născuți mai devreme de 2000, care îmbină tot ce înseamnă tehnologie de moment în lumea muzicală cu balade și cântece populare și tradiționale românești, încercând să insufle patriotismul fanilor săi. Și asta i-a ieșit de minune, pentru că peste 2000 de oameni au cântat alături de el imnul României, moment care a încheiat prestația sa artistică. La sfârșit acesta a mai ținut și un discurs despre toleranță și acceptare, dând o lecție de bun simț în contextul mișcărilor politice din ultima perioadă.

IMG_2293

Timp de două zile, tinerii din Satu Mare au făcut tot ce a fost pe sufletul lor, s-au exprimat liber în materie de moduri de petrecere a timpului liber și muzică, au putut să se relaxeze în cele mai nonconformiste locuri și au reușit să transmită o lecție cu privire la ceea ce generația lor vede de interes. Ceea ce au reușit ei să facă la Satu Mare timp de două zile a atras atenția și vecinilor, respectiv celor din Sălaj și Maramureș, care au venit special pentru concertul Argatu din a doua seară, astfel încât se poate afirma că tinerii organizatori au făcut o demonstrație despre cum ia naștere un festival cu potențial turistic, care poate aduce un plus orașului, atât ca vizibilitate, cât și financiar.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!