În luna august în municipiul Satu Mare au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă 121 de cupluri

HomeActualitate

În luna august în municipiul Satu Mare au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă 121 de cupluri

Luna august este cunoscută ca fiind luna în care au loc cele mai multe căsătorii, acest lucru datorându-se în special persoanelor plecate la muncă în

50 de persoane au fost evacuate duminică dimineața după ce un incendiu a izbucnit într-un apartament din centrul orașului
Loc nou de joacă, în incinta Grădiniței Nr.13
Paradă militară extrem de scurtă de 1 Decembrie la Satu Mare. Lumea a plecat acasă dezamăgită
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Luna august este cunoscută ca fiind luna în care au loc cele mai multe căsătorii, acest lucru datorându-se în special persoanelor plecate la muncă în străinătate. Anul acesta în luna august au avut loc 121 de căsătorii, majoritatea în a doua parte a lunii.

 

Serviciul de stare civilă a Direcției de Evidență a Persoanelor din cadrul primăriei Satu Mare a avut parte de o lună august plină de activitate. În timp ce alți colegi bugetari de ai lor se aflau în concediu, ofițerii de stare civilă au oficiat căsătorii pe bandă rulantă, fiind cunoscut faptul că luna august este cea mai aglomerată în acest sens.

13501689_651191601700938_3208981425766051241_n

Aglomerația de la serviciul de stare civilă se datorează în primul rând persoanelor care se află în străinătate la muncă și care au concediu doar în luna august, acesta fiind momentul când pot veni acasă pentru a se căsători sau pentru a lua parte la nunta celor dragi. Ultimele două săptămâni din august au fost cele mai aglomerate, aici concentrându-se cele mai multe căsătorii pe zi.

„Cea mai aglomerată zi din acest sezon, din luna august, după ce s-a terminat postul, a fost data de 27 august, sâmbăta, când am avut de oficiat 24 de căsătorii. În data de 20 august au mai fost aproximativ la fel de multe, când s-au oficiat 23 de căsătorii. Și data de 3 septembrie a mai fost încă aglomerată, cu 21 de căsătorii. Dar au fost căsătorii oficiate aproape zilnic în a doua partea a lunii august. ”, a declarat Ionel Torja, directorul Direcției de Evidența Persoanelor din cadrul primăriei Satu Mare.

Față de anii trecuți, sătmărenii nu au mai ținut morțiș să spună „DA” în fața ofițerului de stare civilă doar sâmbăta sau duminica, acceptând să facă starea civilă și peste săptămână, astfel că aproape nici o zi începând cu 16 august nu a fost liberă, fiind chiar și 10  casătorii programate. În anii trecuți în zilele de sâmbătă și de duminică erau programate câte 35 până la 45 de căsătorii, ceea ce aglomera programul și dădea de multe ori nunta peste cap din cauza întârzierilor.

În acest an la Serviciul de Stare Civilă au lucrat nouă ofițeri de stare civilă pentru oficierea căsătoriilor, patru în limba maghiară și cinci în română.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!