Românii învață să joace la pariuri din cartea unui sătmărean. Cine este el și de câți ani joacă la pariuri sportive

HomeReportaje

Românii învață să joace la pariuri din cartea unui sătmărean. Cine este el și de câți ani joacă la pariuri sportive

Pariurile sportive sunt pentru mulți români o formă de divertisment și dacă se poate și o sursă secundară de venit. Prea puțini din cei care joacă la

Sportiv sau măcar microbist? Repriza a treia se joacă „La Liga”
Fanul Olimpiei care are stadion acasă. Lucrează de doi ani la el și l-a costat o mică avere
Vezi programul meciurilor din Liga Națională de baschet și când poți să îți susți acasă echipa favorită
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pariurile sportive sunt pentru mulți români o formă de divertisment și dacă se poate și o sursă secundară de venit. Prea puțini din cei care joacă la pariuri fac calcule înainte de a compune un bilet, majoritatea jucând după ureche și impulsiv. Marius Băbțan joacă la pariuri de 16 ani și a scos recent prima carte din domeniu, pentru a-i educa pe români.

 

 

Unii au un job suplimentar, alții prestează servicii la diverși amici și prieteni iar unii joacă la pariuri. Românii au căutat dintodeauna o formă suplimentară de venit, care chiar dacă nu le crește semnificativ nivelul de trai, le ocupă timpul și le dă teme de gândire.

Marius Băbțan este unul dintre românii pentru care pariurile reprezintă o activitate zilnică, în cazul acestuia fiind una principală. Acesta a început să parieze în urmă cu 16 ani, oarecum din inerție pentru că la vârsta adolescenței tinerii din grupul său erau tentați să aibă câștiguri suplimentare. A început să pună primele bilete și apoi folosindu-se de pasiune pentru matematică și informatică a început să își facă primele statistici, rudimentare față de cele de care se folosește astăzi pentru a paria. Acum, la 32 de ani, pariurile sunt o sursă de venit, o activitate zilnică și un mod de a-și umple aproape tot timpul. Site-ul său de pariuri online, www.pariurix.com adună zilnic mii de pariori din toată țara, care își investesc banii în speranța unui câștig cât mai mare.

„  Ca să faci o analiză așa cum trebuie, ca la carte,trebuie să ți cont de enorm de mulți factori. Nu e așa ușor că te uiti doar pe un clasament, ceea ce fac extrem de puțini. Majoritatea care analizează un meci se uită doar peste clasament, știe că nu joacă cineva și cam atât. Depinde și unde joacă o echipă. Contează cine lipsește, cum e vremea, ce probleme sunt la club, cât de tactică e o echipă, cum e raportul meciurilor directe, care echipă în ce moment din meci a dat mai multe goluri. Românii pariază mai mult impulsiv și fără nici o tactică.”, afirmă Marius.

În cei 16 ani de când joacă la pariuri a avut ocazia să experimenteze, ca mai apoi să învețe, mai multe moduri de a paria, devenind acum unul dintre puținii români care pot spune că fac bani din pariuri. Comunitatea din care el face parte nu se consideră pariori profesioniști, aceștia fiind cei care pariază sume de ordinul sutelor de mii de euro sau chiar al milioanelor, dar nici Marius nu se poate plânge cu raportul financiar dat de pariuri.

„Primul telefon mobil l-am cumpărat din câștigurile de la pariuri, pot să zic că o mare parte din bani pentru prima mașină la fel. Dacă iei raportul pe 16 ani,sunt pe plus, dacă iei raportul pe ultima perioadă, bilanțul e undeva la mijloc. Ultima dată când am pariat masiv a fost la campionatul mondial, adică nu am pariat pe bani mărunți. Atunci am făcut un profit de 500%. Acum de exemplu la europene nu am jucat foarte mult și în momentul în care am ajuns pe pierdere, nici nu am mai jucat. Am mai pus pe urmă niște pariuri și am ieșit ok cu bănuții.”, explică Marius Băbțan despre câștigurile sale din pariuri.

Conform pariorului, un pariu nu reprezintă o simplă accesare a site-ului și câteva clickuri, ci este nevoie de o perioadă bună de timp investită pentru fiecare meci pariat, indiferent de sport. Acesta este de părere că timpul necesar documentării unui pariu care să îți ofere șanse mari de câștig este de aproximativ o oră, timp în care se documentează din cât mai multe surse posibile despre echipa de start, citirea site-urilor de știri, scandalurile de la club, verificarea meciurilor directe, analiza minutelor golurilor, condiții de joc și mulți alți factori.

Pentru că sunt puțini cei care pariază civilizat, respectiv ținând cont de niște factori care pot influența rezultatul și implicit câștigul, Marius a decis să scoată prima carte despre pariuri din România.

„Eu când m-am apucat acum 16 ani de pariuri am căutat carte de pariuri sportive, să văd ce pot să cumpăr. Nu am găsit nimic, erau niște cărți în engleză care erau în format pdf pe care am reușit să le descarc de pe forumurile străine. Am constat că 90% dintre pariuri nici măcar nu cunosc toate tipurile de pariuri, mulți nu știu ce e un pariu pe cornere, pe un handicap asiatic.Nu știu să facă diferența între diferite tipuri de pariuri. Și așa am ajuns să scot o carte să le explic din experiența mea și a multor prieteni din domeniu ce să facă și ce să nu facă pe termen lung. Dar dacă iei cartea nu înseamnă că de azi pe mâine ești câștigător”, afirmă pariorul.

Echipa cu care acesta lucră pentru realizarea statisticilor meciurilor pe care le promovează pe site-ului său este destul de extinsă, numărând 15 oameni, care fac analize la diferite meciuri, din diferite ramuri sportive, cel mai renumit fiind Helmut Duckadam, care dă ponturi pentru meciurile din Liga I. Pe viitor Marius are de gând să coopteze și alte nume mari din sport și din jurnalismul sportiv pentru a ajuta la educarea pariorilor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!