Mircea Govor și Dorel Coica vor din nou în prim planul politicii. Trag tare pentru parlamentare

HomeActualitate

Mircea Govor și Dorel Coica vor din nou în prim planul politicii. Trag tare pentru parlamentare

Până 2 septembrie social democrații care doresc să intre în cursa internă pentru un loc pe listele de parlamentare au putut să își depună cererea de i

PRU și-a depus listele de candidați la parlamentare. Vasile Ciocan: „ Sperăm să câștigăm încrederea electoratului”
PNL susține Guvernul Cioloș: zero-Corupție, zero-Minciuni, zero-Populism
Viktor Orban, premierul Ungariei, vine joi la Satu Mare să sprijine candidații UDMR
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Până 2 septembrie social democrații care doresc să intre în cursa internă pentru un loc pe listele de parlamentare au putut să își depună cererea de intenție la sediul partidului. Acesteaurmează să fie analizate în concordanță cu cerințele partidului de la viitorii candidați, iar cei care le vor îndeplini și se vor situa mai bine în sondaje, vor fi cei care vor ocupa locurile pe listă.

Lista pentru alegerile parlamentare numără șapte locuri, două pentru Senat și cinci pentru Camera Deputaților. Astfel social democrații sătmăreni aproape că se bat doi pe un loc, dat fiind faptul că s-au înscris în lupta internă 12 persoane. Printre cele mai cunoscute nume sunt cele ale lui Mircea Govor, fost președinte de partid și vicepreședinte de Consiliu Județean, Dorel Coica, fostul primar al municipiului Satu Mare, dar nu trebuie uitați nici Octavian Petric, deputat și Gheorghe Ciocan, fost prefect, acum consilier județean. Primii doi au ieșit în urma alegerilor din 5 iunie de pe scena politică județeană, dar se pare că trag tare pentru a reveni în prim plan și pentru a fi din nou în spațiul public.

Pe lângă cei enumerați mai sus există și persoane mai tinere și mai noi în partid care își încearca norocul în lupta internă, cu speranța că vor prinde un loc pe listele pentru alegerile parlamentare. Conform unei declarații a președintei Aurelia Fedorca, cel mai sumbru scenariu pentru PSD Satu Mare este ca în urma alegerilor din 11 Decembrie PSD să aibă doar un deputat și un senator, iar scenariul fericit este câștigarea celui de-al doilea fotoliu de deputat.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!