Liber pentru polițiști la împușcat de infractori

HomeActualitate

Liber pentru polițiști la împușcat de infractori

Marţi a fost adoptat un proiect de modificare şi completare a legii care determină regimul armelor de foc şi al muniţiilor, fiind înlăturat caracterul

Razie a primăriei în cuibul de infractori de pe Horea 6. Ce au descoperit autoritățile
Poliția Locală a descins din nou în cuibul de infractori de pe Horea. Persoane din Reșița au ocupat ilegal un imobil
Zona Ostrovului, casa infractorilor? Doi hoți prinși la o scurtă vizită a poliției la blocurile de pe Ostrovului
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Marţi a fost adoptat un proiect de modificare şi completare a legii care determină regimul armelor de foc şi al muniţiilor, fiind înlăturat caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale în cazul uzului de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de lege.

Astfel, legii 17 din 1996 i s-a adăugat un nou articol în care se spune: „Uzul de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de prezenta lege înlătură caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale”.

Această modificare a fost operată la iniţiativa deputatului Ştefan Burlacu, fost ofiţer SPP, iar parlamentarii au adoptat modificarea şi completarea Legii nr. 17/1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor. Printre principalele modificări se numără înlăturarea răspunderii penale şi materiale a poliţiştilor, jandarmilor sau altor lucrători din domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale care deschid focul, respectând legea.

sursa: adevarul.ro

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!