Probleme la Drumul Careiului. Se termină lucrarea dar s-au terminat banii mai repede

HomeActualitate

Probleme la Drumul Careiului. Se termină lucrarea dar s-au terminat banii mai repede

Șantierul de pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare mai are puțin și se închide. După un an în care sătmărenii au avut parte de mulți nervi, răb

Lucrările și aglomerația de pe drumul Careiului mai durează încă două săptămâni
Raport de activitate la un an mandat – ce strazi s-au asfaltat si care urmeaza, in municipiul Satu Mare
A început marea plombare pe străzile din municipiu Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Șantierul de pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare mai are puțin și se închide. După un an în care sătmărenii au avut parte de mulți nervi, răbdare pusă la încercare, iar cei care locuiesc în zonă, de zgomot, lucrările la Drumul Careiului sunt aproape de a fi încheiate.

Dacă pentru sătmărenii de rând acesta este un motiv de bucurie, pentru administrația publică finalizarea lucrărilor este mai degrabă un motiv de îngrijorare. Drumul a fost reabilitat pe PNDL, banii fiind asigurați de Guvern în ideea în care la finalul fiecărui proiect se depun facturile iar Guvernul face plățile către executant. Problema este că aceste fonduri pe PNDL au cam secat, alții din țară încheind proiectele înaintea noastră și absorbind cam toți banii de la Guvern alocați pentru așa ceva. Dacă scenariul se va menține până la capăt, primăria Satu Mare va fi cea care va fi nevoită să achite sumele aferente lucrărilor.

Bani ar exista, doar că aceștia aveau ca destinație parcările din Micro17 și Carpați. Dar cum parcările nu se vor mai realize anul acesta primăria ar putea muta sumele necesare plății lucrărilor la acest capitol, dar totuși pentru bugetul general al municipiului acest lucru este o pierdere. Autoritățile speră încă la o minune, dar se pare că șansele ca plata lucrărilor la drumul Careiului să fie făcută prin PNDL sunt destul de mici.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!