Sute de motocicliști din țară şi din afară, prezenți la comemorarea camarazilor și inagurarea monumentului dedicat lor

HomeReportaje

Sute de motocicliști din țară şi din afară, prezenți la comemorarea camarazilor și inagurarea monumentului dedicat lor

    Anual pe șoseleledin Romînia mor zeci de motocicliști, vina aparținându-le atât lor cât și șoferilor. Peste 400 de motocicliști di

Accident între Carei și Tășnad. Trei mașini implicate
Accident în centrul orașului. Un tânăr de 18 ani a fost lovit pe trecerea de pietoni
Primăria promite covor asfaltic pe cea mai spartă stradă din oraș, Bulevardul Independenței
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

 

 

Anual pe șoseleledin Romînia mor zeci de motocicliști, vina aparținându-le atât lor cât și șoferilor. Peste 400 de motocicliști din țară și străinătate s-au strâns la Satu Mare pentru a inaugura un monument dedicat motociliștilor morți de-a lungul anilor în șa sau în afara ei.

 

 

Ziua de sâmbătă a fost una condimentată cu zgomot de motoare turate și cauciuri arse pe șosele pentru locuitorii județului Satu Mare, care au găzduit un eveniment unic pentru motociclismul din România. Peste 400 de motocicliști și-au dat întâlnire la Satu Mare pentru a lua parte la inaugurarea unui monument dedicat motocicliștilor morți în ultimii ani, fie că este vorba de cei care și-au dat viața în accidente rutiere sau în afara pasiunii lor pentru motoare. Au fost prezenți motocicliști din toată șara, dar și foarte mulți din Ungaria și Ucraina, care au făcut un gest de solidaritate față de colegii lor din România.

„ E un eveniment în memoria motocicliștilor decedați, orice persoană care a decedat și a avut o legătură cu o motocicletă sau cu un club de motociclism, este comemorată prin acest monument. L-am ridicat pentru ca rudeniile, prietenii acestor persoană să poată să depună o lumânare la acest motociclist. Eu cred că numărul motocicliștilor, comunitatea din care fac ei parte crește foarte repede, vorbind doar de Satu Mare, vedem zi de zi noi motocicliști. Din ce în ce mai mulți motocicliști vor apărea pe șoselele României”, a declarat Wolf Alexandru, vicepreședintele asociației Eagle Bikles

img_2548

Ideea construirii acestui monument la Satu Mare datează din 2009, dar lucrurile s-au tot amânat din lipsa de deschidere a autorităților. Într-un final comunitatea catolică din localitatea Viile Satu Mare a avut deschidere față de propunerea motocicliștilor și a dat o mînă de ajutor, punând la dispoziția lor un spațiu generos, mult mai mare decât s-ar fi așteptat. Astfel a luat naștere monumentul dedicat motocicliștilor decedați, care la început s-a dorit să fie doar o placă comemorativă, dar acum a ajuns un adevărat centru de atracție.

Evenimentul oganizat de motocicicliști a fost și un mod de a atrage atenția șoferilor asupra faptului că există și ei în trafic și că toți participanții la trafic trebuie să se respecte între ei.

„E o pasiunea cam periculoasă, eu chiar am avut un accident acum patru săptămâni, încă nici nu m-am vindecat, dar încet încet mă fac bine. Suntem puternici. Am permis de doar doi dar ies ăn fiecare zi cu motorul,chiar și iarna. Am permis și pentru mașină, dar nu prea conduc, mai mult sunt pe motocicletă, cam tot sezonul. Cel mai mult îmi place că sunt liberă. Chiar dacă bărbații zic de femei că acestea nu au reflexe, noi suntem mai atente în trafic”, afirmă Varga Anita.

img_2658

Pentru a fi prezenți la acest eveniment, unele persoane au străbătut sute de kilometri, acestea alegând chiar să rămâna campate peste noapte, pornind doar duminică înapoi spre case. Este și cazul lui Beloni Attila, venit chiar de la Reghin pentru aceste eveniment. Acesta este proaspăt intrat în lumea motocicliștilor, dar nu regretă alegerea nici o secundă.

„Sunt un motociclist începător, deși vârsta spune altceva, și am învățat pas cu pas de la motocicliști mult mai tineri decât mine, dar mai experimentați. Am reușit să evit până acum orice incident. Pentru mine este un hobby care îmi ocupă aproape tot timpul liber. Ca și costuri nu este ceva extraordinar, care să te ducă în faliment. Trei ani de fumat sunt mai scumpi decât trei ani în care să bag benzină în motor, o spun asta din postura de fost fumător timp de 16 ani”, afirmă motociclistul.

img_2460

Unii motocicliști au fugit chiar de la locul de muncă pentru a fi prezenți la eveniment.

„Eu am fugit de la muncă să pot să vin. Adică am mințit că am un eveniment în familie, ca să imi dea câteva ore libere să pot să plec mai repede de la muncă să prind evenimentul”, afirmă un motociclist care rămâne anonim pentru a nu avea probleme la locul de muncă.

Motocicliștii au avut un program bine stabilit în cursul zilei de sâmbătă. Aceștia au făcut turul orașului pentru a conștientiza participanții la trafic că există și motocicliști printre ei, ca pe urmă să ia parte cu toții la sfințirea monumentului. Ziua s-a încheiat cu distracție, concerte, muzică, motoare turate și pahare de pălincă date pe gât de cei care nu s-au retras la casele lor și au campat la locul de desfășurare al concertelor.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!