Cinci farmacii veterinare amendate. Ce nereguli au găsit inspectorii

HomeActualitate

Cinci farmacii veterinare amendate. Ce nereguli au găsit inspectorii

În perioada 10.09 - 16.09.2016, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat un număr de 81 de acți

Elevii de la școala Bălcescu-Petofi au strâns alimente pe care le vor dona caselor de copii
Atenție la ultimele cumpărături de Paști – peste 460 de kg de alimente confiscate pentru că reprezentau un pericol
Peste 21.000 de pachete de la UE nu au fost ridicate. Vezi unde vor ajunge acestea
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În perioada 10.09 – 16.09.2016, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au realizat un număr de 81 de acțiuni de control la unități și gospodăriile populației. În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: condițiile zooigienice și de bunăstare, existența documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existența documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea și etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminearea subproduselor necomenstibile, existența echipamentelor de protecție.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 6 sancțiuni contravenționale: 6 avertismente.

-Nedeclararea în termen legal a animalelor nou achiziționate: 1 avertisment

-Neaducerea la zi a evidențelor prevăzute de legislația sanitar veterinară în vigoare privind circulația medicamentelor de uz veterinar: 5 avertismente- 5 farmacii veterinare.

DSVSA informează toți deținătorii de magazine alimentare, baruri, restaurante, pizzerii că este obligatorie Înregistrarea/Autorizarea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a unităților în cauză.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 1
DISQUS: 0