Mircea Marian, greu de schimbat II! Colonelul Gheorghe Strâmb a fost ales președinte al pensionarilor, dar alegerile sunt contestate

HomeReportaje

Mircea Marian, greu de schimbat II! Colonelul Gheorghe Strâmb a fost ales președinte al pensionarilor, dar alegerile sunt contestate

Pensionarii din județul Satu Mare reprezintă o comunitate puternică, bine reprezentată în raportul cu autoritățile locale. Ajunsă la momentul alegeril

Centura Lazuri- Dorolț face victime. TIR răsturnat în șanț din cauza drumului îngust
Distracție și voie bună la Sărbătoarea Castanelor! Cine va urca pe scenă
Căruță spulberată pe șosea
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Pensionarii din județul Satu Mare reprezintă o comunitate puternică, bine reprezentată în raportul cu autoritățile locale. Ajunsă la momentul alegerilor noului președinte al Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, comunitatea de pensionari are din nou parte de un scandal, după cel de acum doi ani prilejuit de același moment.

Deși se spune că „Cine nu are un pensioner să își cumpere”, pentru că aceștia sunt persoane trecute prin viață,calculate și cu o bogată experiență de viață, de multe ori persoanele vârstnice demonstrează contrariul și dau dovadă de orgoliu peste măsură și lipsă de bun simț. Astfel de episoade se pare că sunt sortite să facă parte din viața comunității de pensionari din Satu Mare la fiecare doi ani, atunci când sunt alegeri pentru președintele Consiliului Județean a Persoanelor vârstnice. Această structură este o ramură a structurii naționale și este compusă din toate asociațiile de pensionari de la nivelul județului, șase la număr.

În Satu Mare președintele ultimilor ani a fost Mircea Marian, cel care conduce în prezent Liga Pensionarilor „Unirea”, pe care a înființat-o după ce în urmă cu câțiva ani, la alegerile pentru președenția Asocației Județene a Pensionarilor nu a acceptat înfrângerea încununată cu scandal și a fost nevoit să se retragă. De această dată Mircea Marian este personajul unui nou episod de scandal provocat de o sesiune de alegeri.

img_2920

În data de 9 septembrie au avut loc alegerile pentru funcțiile de președinte și vicepreședinte al Consiliului Județean al persoanelor vârstnice, acolo unde, în urma votului a fost ales președinte colonelul în rezervă Gheorghe Strâmb, fost căpitan al pompierilor sătmăreni, iar vicepreședinte totun fost cadru military, Mircea Blidărean.

„Alegerile au fost convocate de domnul Marian, a votat domnul Marian, a semnat procesul verbal.După alegeri ne-am întâlnit, am discutat, totul a fost în regulă, vineri”, a declarat Mircea Blidărean, după ce Mircea Marian a dat citire unei recomandări venite din partea Consiliului Național al persoanelor vârstnice, prin care li se recomandă repetarea alegerilor, motivul fiind caracterul militar al noului președinte.

„Având în vedere că la alegerile din 9 septembrie 2016 au participat persoane care reprezintă asociații care nu au dreptul să facă parte din Consiliul Județean al persoanelor vârstnice și în această situație președintele și vicepreședintele ales reprezintă asociații militare, încălcând astfel recomandarea de la articolul 6, alineatul 4, alegerile nu pot fi confirmate. Vă rugăm ca în cel mai scurt timp să luați măsuri pentru alegeri corecte ”, a dat citire recomandării venite de la forurile naționale Mircea Marian

„Articolul șase din regulament are următoarele precizări, starea de sănătate să îi permită ,  să nu fi suferit condamnări penale, să aibă capacitate de exercițiu, să aibă cetățenie română.”, afirmă Gheorghe Strâmb, președintele ales la ultimele alegeri.

Ce este interesant în această problemă este faptul că recomandarea celor de la București a venit înaintea trimiterii de către sătmăreni a actelor necesare validării procesului verbal al alegerilor, semn că aceștia nu s-au sesizat din oficiu. Referitor la nereguli, președintele ales la ultimele alegeri, Gheorghe Strâmb, a sesizat și faptul că la nivelul Consiliului Județean al Persoaneor Vârstnice nu eistă un cont bancar unde să fi fost virați banii proveniți de la Consiliul Județean, Primăria Satu Mare și sponsorizări pentru organizarea diferitelor evenimente, aceștia fiind virați defiecare dată doar în contul asociației pe care Mircea Marian o reprezenta în cadrul consiliului. Problema urmează să fie tranșată la nivel național.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!