Trei ore s-au luptat pompierii pentru a-l salva pe bărbatul blocat într-un șanț pe care îl săpa

HomeActualitate

Trei ore s-au luptat pompierii pentru a-l salva pe bărbatul blocat într-un șanț pe care îl săpa

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 15:27, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a fost informat, prin numărul de

Ceartă între oșeni, terminată cu o furcă înfiptă în piciorul unuia dintre ei
Are peste 300 de procese și nu se oprește – moștenitorul a 21 de hectare de sub râul Someș a mostenit o treime dintr-o comuna
Clipe de chin și panică. Un bărbat a fost surprins de mal în timp ce săpa un șanț
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 15:27, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a fost informat, prin numărul de urgenţă unic 112, despre faptul că în localitatea Oar, un bărbat, în varstă de aproximativ 56 de ani, a rămas blocat până la nivelul bazinului într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri, după ce pământul s-a surpat peste el, în timp ce executa săpături la o canalizare.

Aflandu-se in incapacitatea de a se autoevacua, colegii bărbatului au solicitat intervenţia pompierilor militari.

received_1018467371599547

Un echipaj de descarcerare, şi două echipaje SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare s-au deplasat de urgenţă la locul indicat.

La faţa locului s-a deplasat şi inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, domnul Colonel Dima Nicolae, care a preluat conducerea intervenţiei.

Misiunea de extragere a victimei de sub dărâmături a fost deosebit de dificilă deoarece exista riscul ca pereţii şanţului, deşi consolidaţi temporar de pompieri, să se surpe, punând în pericol şi viaţa salvatorilor.

received_1018467434932874

Plutonierul major Moş Olimpiu, pentru care a fi salvator este un mod de viaţă şi nu doar o meserie, după mai mult de trei ore de săpături în jurul victimei, asigurarea pereţilor şi administrare de oxigen prin mască, a reuşit, ajutat desigur de către  echipajele de interventie, să iasă la suprafaţă cu victima.

După o evaluare medicală s-a ajuns la concluzia că bărbatul prezenta multiple contuzii în urma strivirii, iar după acordarea primului ajutor medical a fost transportat în cel mai scurt timp la Unitatea Primiri Urgenţe din Satu Mare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!