Mărtineștiul devine bază militară. Sute de militari își vor testa abilitățile timp de cinci zile în județul Satu Mare.

HomeActualitate

Mărtineștiul devine bază militară. Sute de militari își vor testa abilitățile timp de cinci zile în județul Satu Mare.

Timp de cinci zile,localitata Mărtinești, aflată la 7 km distanță de municipiul reședință de județ Satu Mare, se va transforma în bază de antrenament

Sărbătoare la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Satu Mare
Cum a încercat un cetățean maghiar să aducă țigări în țară. S-a ales cu amendă și cu mașina confiscată
Poliţia rutieră în acţiune
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Timp de cinci zile,localitata Mărtinești, aflată la 7 km distanță de municipiul reședință de județ Satu Mare, se va transforma în bază de antrenament pentru câteva sute de militari din România, Ungaria, Slovacia și Ucraina, aflați sub supravegherea forțelor militare americane. Exercițiul militar se desfășoară în perioada 19-23 septembrie, forțele romne fiind reprezentate de 200 de soldați din Batalionul 52 Geniu Someș-Tisa din Satu Mare, sprijiniți tehnic de Brigada 10 Geniu Dunărea de Jos. Exercițiul se desfășoară sub denumirea de Blonde Avalanche 2016, fiind unul multianual.

Ceremonia de deschidere a exercițiului militar a avut loc în centrul municipiului Satu Mare, pe platoul din Piața 25 Octombrie, unde soldaților li s-au transmis mesaje din partea superiorilor dar și din a  autoritățile locale.

14368717_1268471026509869_4158383744205374530_n

“Scopul exerciţiului este desfăşurarea instrucţiei în comun, cu personalul Batalionului multinaţional de geniu, pentru executarea misiunilor specifice, de limitare şi înlăturare a consecinţelor calamităţilor naturale, în cooperare cu alte instituţii şi/sau organizaţii ale administraţiei publice locale care acţionează pentru sprijinul populaţiei, în situaţii de urgenţă” este informarea oficială făcută de Ministerul Apărării Naționale.

„ Eu aș dori să vă transmit un bun venit și vă doresc  ca acest exercițiu să fie un succes și binențeles și în afara exercițiului Blonde Avalanche să vă simțiți bine în municipiul Satu Mare. ”, le-a transmis primarul Kereskenyi Gabor soldaților prezenți.

Pe lângă oficialități, festivitatea de deschidere a exercițiului militar a strâns și destul de mulți curioși, atrași de numărul mare de persoane în uniformă militară de camuflaj, lucru rar întâlnit într-un oraș mic precum Satu Mare. Aceștia au făcut poze și au ascultat toate discursurile.

 

 

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!