Sătmărenii bagă bețe în roate proiectului Mega Mal. Ce vor să facă și cum pot încurca investitorul

HomeActualitate

Sătmărenii bagă bețe în roate proiectului Mega Mal. Ce vor să facă și cum pot încurca investitorul

  Terenul pe care se dorește construcția Mega Mall a fost expropiat de către primărie în anul 1999, atunci când pentru terenul respective era

NEPI e pregătită să înceapă lucrările la MEGA MALL. Pune la punct ultimele detalii
Lucrări finalizate cu jumătate de an mai devreme. Locuitorii din Gerăușa au cămin cultural nou
Primul demers palpabil și vizibil pentru construcția celui de-al treilea pod
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

 

Terenul pe care se dorește construcția Mega Mall a fost expropiat de către primărie în anul 1999, atunci când pentru terenul respective era în plan construirea unei săli de sport polivalente. Contractele făcute la acea vreme prevedeau faptul că dacă investiția nu se realizează într-o anumită perioadă, oamenii au dreptul să își răscumpere terenul la prețul pieței.

Este cazul de care primăria Satu Mare se lovește în aceste moment, când doi dintre foștii proprietari ai terenului au cerut în instanță reprimirea terenurilor de pe care au fost expropiați. Cererile lor se află pe masa instanței, iar evaluarea terenului și inclusive prețul pe care ei îl au de plătit este pe masa consilierilor locali, care vor vota în ședință extraordinară aprobarea raportului evaluării făcute terenurilor. Conform acesteia cele două terenurivalorează aproape jumătate de milion de euro.

Totuși, șanse ca Mega Mall să se construiască, există, dat fiind faptul că investitorul NEPI a achiziționat o suprafață de 4,5 hectare de teren în zonă pe care cel mai probabil va investi și nu o va păstra drept teren viran.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!