E oficial și nimic nu se mai poate schimba. În 24 de luni ar trebui să avem centura și pod

HomeActualitate

E oficial și nimic nu se mai poate schimba. În 24 de luni ar trebui să avem centura și pod

Luni Guvernul României a aprobat sumele de bani necesare realizării centuri de ocolire a municipiului Satu Mare, proiect care cuprinde și al treilea p

Proprietarii de terenuri care au fost expropriați pentru construcția centurii nu mai plătesc impozitul pe teren. Ce e de făcut
Centura de ocolire avem, bani de despăgubiri, mai la toamnă… aia viitoare
80 de șoferi au căzut prada polițiștilor rutieri în prima zi a săptămânii
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Luni Guvernul României a aprobat sumele de bani necesare realizării centuri de ocolire a municipiului Satu Mare, proiect care cuprinde și al treilea pod peste Someș. Hotărârea de Guvern rămâne definitivă și nu mai permite nici o cale de întors după ce aceasta apare în Monitorul Oficial al României, lucru care s-a întâmplat ieri, 21 septembrie.

Astfel, proiectul variantei de ocolire al municipiului Satu Mare, care este finanțat cu peste 730 de milioane de lei a rămas definitiv și nimeni și nimic nu mai poate crea căi de dat înapoi din partea guvernanților, indiferent cine va ajunge să conducă țara din iarnă. În câteva zile se va putea emite din partea Ministrului Transporturilor și ordinul de începere al lucrărilor,astfel încât e posibil să vedem primele utilaje la lucru încâ din această tomnă.

Centura de ocolire a municipiului va avea o lungime totală de 19,54 km și va cuprinde și al treilea pod peste Someș. Interesant este de calculat prețul pe kilometru al acestui proiect. Dacă omitem faptul că avem un pod în acest proiect, care reprezintă niște costuri suplimentare, fiecare kilometru de drum construit costă 33 de milioane de lei, deci aproximativ 800.000 de euro. Bineînțeles că o bună parte din sumă este justificată de construcția podului, acolo unde costurile sunt mult mai mari decât la un kilometru de drum pe teren plat. Termenul de finalizare al lucrărilor menționat în monitorul oficial este de 24 de luni.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!