Peste 21.000 de pachete de la UE nu au fost ridicate. Vezi unde vor ajunge acestea

HomeActualitate

Peste 21.000 de pachete de la UE nu au fost ridicate. Vezi unde vor ajunge acestea

Până la această dată, la nivelul judeţului Satu Mare, din cele 142.566 cutii cu alimente primite în cadrul POAD 2015/2016 - Programului  Operațional A

Inspectorii DSVSA au dat 10 amenzi în Tiream, Gherța, Porumbești, Cămârzana, Beltiug și Iojib
Elevii de la școala Bălcescu-Petofi au strâns alimente pe care le vor dona caselor de copii
Atenție la alimentele consumate vara: unele pot fi periculoase pentru organism.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Până la această dată, la nivelul judeţului Satu Mare, din cele 142.566 cutii cu alimente primite în cadrul POAD 2015/2016 – Programului  Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate au fost distribuite beneficiarilor, pe listele inițiale și pe cele constituite prin dispoziție a primarului peste 120.000 cutii cu alimente, estimându-se că la nivelul unităților administrativ teritoriale rămâne un excedent de peste 21.000 cutii. În acest moment se finalizează acțiunea de redistribuire a alimentelor între localitățile din județ.

Cel mai mare excedent s-a înregistrează în municipiul Satu Mare –  peste 6.000 pachete, de unde au fost sau urmează să fie redistribuite 1.226 pachete către Viile Satu Mare, 430 către Terebești și 256 către Culciu. De la Primăria Gherța Mică, cu un excedent de 700 pachete, 44 pachete au plecat la Călinești Oaș, 60 la Cămărzana și 54 la Tîrșolț iar de la Primăria Supur, 210 pachete pleacă la Santău și 90 la Pir, toate acestea pentru a acoperi necesarul de pe listele inițiale cu beneficiari.

După finalizarea etapei de redistribuire în județ, deoarece nu avem solicitări de pachete din alte județe, se va trece în cel mai scurt timp la distribuirea pachetelor rămase către beneficiarii  de pe listele inițiale. Conform legii au prioritate persoanele singure, iar primarii pot dispune criterii suplimentare de prioritizare unde este cazul. Data începerii redistribuirii va fi anunțată de către Instituția Prefectului.

Vor beneficia de pachete suplimentare (al treilea sau chiar al patrulea) cetățeni din majoritatea localităților județului. Stocuri excedentare mari, de peste 500 de pachete, se înregistrează pe lângă cel de la  Satu Mare și la  Căuaș, Dorolț, Livada, Supur, Crucișor, Turț, Gherța Mică, Sanislău, Socond și Acâș.

Instituția Prefectului, prin Grupul Județean de Lucru POAD va urmări etapa de redistribuire a alimentelor către beneficiari și continuă acțiunea de verificare a eligibilității persoanelor de pe listele suplimentare întocmite de către primării.

 

Responsabil POAD-Cristian MARIŢA-manager public în cadrul Instituţiei Prefectului-judeţul Satu Mare-0746 264 090.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!