Sătmărenii, amatori de vacanțe scumpe: „ Nu acceptă pachete la hoteluri 2 stele, minim de la 3”. Vezi care au fost destinațiile preferate

HomeReportaje

Sătmărenii, amatori de vacanțe scumpe: „ Nu acceptă pachete la hoteluri 2 stele, minim de la 3”. Vezi care au fost destinațiile preferate

Vara s-a încheiat iar operatorii de turism pot să tragă linie și să facă niște calcule simple, din care să reiasă preferințele românilor în materie de

Profită acum de oferte în Republica Dominicană
Sfaturile unei agenții de turism sătmărene serioase, pentru a nu mai lua țeapă de la falșii agenți de turism
Robert Tarr este liber pe străzile orașului. Cât va dura până un păgubit își va face singur dreptate?
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Vara s-a încheiat iar operatorii de turism pot să tragă linie și să facă niște calcule simple, din care să reiasă preferințele românilor în materie de vacanțe. Sezonul acesta pare să fi fost unul prolific pentru toată lumea, fie că este vorba despre agențiile de turism, hotelurile din zonele turistice sauturiști, care au arătat că o duc tot mai bine din punct de vedere financiar, permițându-și să cheltuie mai mult pe vacanțele de anul acesta. Se pare că și pretențiilor lor au crescut odată cu sumele pe care sunt dispuș să le plătească.

„Aici în zona noastră, în Ardeal, nu se vând pachetele ieftine. Nu prind la public. De aici nu cumpără nimeni pachete la două stele și pachete super promoționale la prețuri foarte scăzute. Singurele cazuri în care cineva acceptă să meargă la 2 stele este atunci când vor neapărat o anumită locație, o anumită perioadă și nu este altceva liber. În rest, minim 3 stele pentru concedii, iar dacă vorbim de destinațiile clasice, cum sunt cele din Antalya, atunci clar toți iau 5 stele”,afirmă Mircea Spătar, managerul Agenției de Turism Paralela 45 din Satu Mare

Zona de nord a țării se pare că a preferat cu preponderență Peninsula Iberică pentru a-și petrece concediul din acest an, în speță 7 zile, perioada cea mai uzuală pentru vacanță. Deși prețurile au crescutcu peste 30%, tot cu același procent a crescut și numărul de sătmăreni care au ales această destinație. Prețurile pentru un sejul de 7 zile la 3 stele demipensiune, cu zbor de la Cluj, au fost de 700 de euro.

Următoarea destinație în preferințele românilor din nordul țării a fost Antalya, în ciuda atentatelor și problemelor de securitate din Turcia, zona turistică s-a bucurat de priză la public, acest lucru și pentru că prețurile au scăzut pe fondul situației politice. Un sejur pentrudouă persoane la un hotel de 5 stele ultra all inclusive s-a ridicat la prețul de 1300 de euro, cu zbor din Cluj.

„Majoritatea celor care au mers aniitrecuți la 3 stele în Antașya, anul acesta au ales să meargă la 5 stele, au ales pachetele de lux. Sunt multe familii care au mers așa, laultra all inclusive, mai ales cei care aucopii. Știm că cei mici cer tot felul de lucruri, ba o înghețată, ba un suc, iar părinții aleg să meargă la ultra all inclusiv și să nu mai cheltuie în plus nimic. Am avut un client care mi-a mărturisit că pe lângă pachetul plătit la noi a mai cheltuit doar 2 euro, pentru un magnet de pus pe frigider”, afirmă Mircea Spătar.

A treia destinație în top a fost Grecia, care se menține în fiecare an în primele treidestinațidevacanță. În cazul stațiunilor sau a resorturilor din această țară prețurile s-au păstrat aproximativ la fel. Aici au fost cerute pachetele de trei stele cu demipensiune, care au costat aproximativ 500 de euro, biletul de avion inclus. Au existat și pachete low-cost, destul de uzuale, de 150 de euro cu transport cu autocarul și cazare la vilă. Pachetele de lux, la hoteluri de 5 stele au pornit de la 2000 de euro, dar nu au fost prea căutate de sătmăreni.

Și litoralul românesc a fost extrem de atractiv pentru cetățenii din această zonă de țară, cunoscând o creștere de aproximativ 50% a numărului de turiști și o situație mairar întâlnită până acum, mai exact faptul că nu s-au găsit locuri libere în august la hoteluri, nici dacă încercai să faci rezervare cu 2 luni înainte.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!