Tu cât de multe te implici în tema copilului tău? Sfaturile psihologului sătmărean Călin Secan pentru părinți

HomeActualitate

Tu cât de multe te implici în tema copilului tău? Sfaturile psihologului sătmărean Călin Secan pentru părinți

Implicarea părinților în realizarea temelor de casă, a studiului pentru acasă este foarte sănătoasă și benefică pentru copil deoarece îl ajută să iube

Scandal la Spitalul din Negrești. Prietenii tânărului mort în accidentul de sâmbătă noaptea s-au luat de medici
Ți se rupe sufletul! Cinci copiii trăiesc în condiții grele, dar nu uită să zâmbească și să mulțumească
ÎMPREUNĂ AM REUȘIT!!! Transplantul de ficat al lui Cristi Frizeru a reușit
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Implicarea părinților în realizarea temelor de casă, a studiului pentru acasă este foarte sănătoasă și benefică pentru copil deoarece îl ajută să iubească școala și totodată dezvoltă relația părinte-copil. Aceast lucru nu înseamnă, totuși, să i se facă lecțiile. Controlul temelor, explicarea chestiunilor mai dificile îl vor face să valorizeze școala și să se simtă că face ceva important.

 

„Cultivarea plăcerii de a-și face temele presupune atât un efort afectiv, cât și unul intelectual, atât din partea copilului cât și a părinților. Implicarea afectivului în realizarea, desfășurarea temelor, a studiului pentru acasă, este foarte importantă. Copiii sunt mai degrabă emoționali. Ei își amintesc sentimentele mult mai puternic decât faptele. Mulți dintre ei nu sunt pregătiți din punct de vedere emoțional pentru făcutul temelor, realizarea proiectelor pentru acasă, a studiului pentru acasă. Aceștia se adaptează mai greu cerințelor, nu mai doresc să meargă la școală, să își facă temele, din contră devine o activitate grea și dezvoltă comportamente agresive. Pot trăi sentimente de anxietate sau deprimare ori își pot pierde încrederea în adulți. Unii copii încep să-și roadă unghiile, se bălbăie, alții acuză dureri de cap, de stomac. ”, afirmă psihologul Călin Secan

 

Tot acesta afirmă că un aspect important pentru făcutul temelor este cadrul în care se fac aceste teme. Părinții au datoria de a le creea copiilor un cadru, loc, prielnic pentru învățat și făcut teme. Ordinea din cameră și de pe masa de birou sunt aspecte importante care pot să faciliteze apropierea copilului de sarcinile primite sau din contră, să ăi distragă atenția.

 

„Un alt aspect este cel legat de stabilirea unui program pentru aceste teme de casă. Să fie bine stabilit de la începutul anului școlar, ca un program, ca o necesitate, astfel încât copiii să cunoască responsabilitatea și să învețe să respecte un program. Părinții ar fi bine să fie alături de ei și împreună cu ei în stabilirea unui plan pentru acest program de teme.

Si un aspect foarte IMPORTANT, copii sunt tot timpul întrebati, ascultați în realizarea, planificarea, organizarea tuturor aspectelor legate de aceste teme de casă.”, explică psihologul.

Pentru mulți părinți, atunci când copiii lor ajung școlari, este o adevărată provocare pentru a face față cerințelor celor mici și a școlii, astfel încât e nevoie și pentru ei de câteva teme de casă înainte de a-și însuși această sarcină.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0