Cozma și Bretan fac dezvăluiri. Echipamente sportive, suplimente și cafea, modul de a spăla banii de la Olimpia

HomeActualitate

Cozma și Bretan fac dezvăluiri. Echipamente sportive, suplimente și cafea, modul de a spăla banii de la Olimpia

Adrian Cozma, consilier județean și membru al Comitetului Director al Olimpia și Ciprian Bretan, fost reprezentant al Consiliului Local în Comitetul D

Ianis Hagi își pune ghetele și încrederea în mâinile unui sătmărean
Fostul internațional sătmărean, Daniel Prodan s-a stins din viață la doar 44 de ani
Stefan Szilagyi este noul și vechiul președinte AJF
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Adrian Cozma, consilier județean și membru al Comitetului Director al Olimpia și Ciprian Bretan, fost reprezentant al Consiliului Local în Comitetul Director au organizat o conferință de presă în care să prezinte o parte din acțiunile fostei conduceri a clubului de fotbal care au stat la baza situației financiare actuale a echipei. Conform celor doi, în momentul actual Olimpia are datorii de 17 miliarde de lei vechi iar până la sfârșitul anului se vor mai acumula 5 miliarde.

Cei doi au luat la puricat facturile clubului, actele contabile, bilanțele și au descoperit mai multe situații nelalocul lor, despre care afirmă că ar fi doar vârful icebergului.

Cafeaua este unul dintre modurile în care alte persoane ar fi beneficiat de bani publici prea mulți pentru un asemenea bun, în primul rând achiziționându-se un aparat de cafea de 3600 de lei, după ce un an s-a plătit chirie pentru trei aparate de cafea, câte 300 de lei pe luna, timp de un an de zile, în condițiile în care cei de la club afirmă că au cunoștintă doar de un aparat. De asemenea la club s-au cumpărat 36 de kg de cafea, cantitatea demnă de un bar.

Bani au fost cheltuiți și pe vitamine, respectiv trei facturi de aproape 5000 de lei au fost plătite unor firme din București, facturile fiind la doar câteva zile una de cealaltă. De asemenea s-au achiziționat servicii de masă și cazare pentru sportivi de la o firmă de consultanță financiară, factură de 3500 de lei și servicii de transport al suporterilor de 6 luni într-o singură lună, deși într-o lună pot exista în mod normal 2 deplasări.

„E adevărat că s-a ajutat galeria prin găsirea de autocar, dar motorina ne-o plăteam noi. E interesant cum fiecare factură a fost sensibil egală cu cealaltă, de parcă ne-am deplasat de fiecare dată la punct fix ca să ne coste aproape 5000 de lei de fiecare dată, asta în condițiile în care pentru jucători se plăteau 2000-3000 de lei pentru deplasare”, a explicat Ciprian Bretan.

Cei doi au afirmat că aceste lucruri găsite de ei în situația contabilă sunt doar o mică parte a ceea ce s-a ascuns până acum, aceștia având suspiciuni și în ceea ce privește salariile și primele jucătorilor.

Consiliul județean vrea performanță la echipă și la fel dorește și primăria. S-au purtat și se vor mai purta discuții pentru a ajuta echipa pentru a ieși la 0. Acest lucru, procedural prevedere modificarea statutului pentru a schimba cotizația și mai apoi atribuirea de fonduri. Prioritare vor fi salariile jucătorilor”, a afirmat consilierul județean Adrian Cozma.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!