Ne situăm pe ultimul loc în Uniunea Europeană! Cât cheltuie românii anual pe cărți

HomeActualitate

Ne situăm pe ultimul loc în Uniunea Europeană! Cât cheltuie românii anual pe cărți

În zilele noastre, mulți dintre noi nu mai realizăm cât de important este să citești, ba chiar considerăm de cele mai multe ori că această activitate 

Colaborare inedită între Penitenciar și Bibliotecă: „Biblioteca Vie” – locul unde cărțile împrumutate sunt vii
Protest împotriva inculturii. A murit așteptând cărți
A renunțat la catedră pentru a fi bibliotecar la țară : „ Mă puneau să predau chimie și eu am avut media 4,5 la chimie”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În zilele noastre, mulți dintre noi nu mai realizăm cât de important este să citești, ba chiar considerăm de cele mai multe ori că această activitate este plictisitoare sau este doar pentru intelectuali. Însă, lectura este o deprindere care se formează la vârste fragede și este primordială în viața adolescentului pentru că îl formează cum nimic altceva nu reușeste.

Cu toate acestea, conform unui studiu al Comisiei Uniunii Europene, în România peste 400 de mii de copii nu au ascultat niciodată o poveste înainte de culcare, iar aproape jumătate dintre elevi au dificultăți atunci când citesc.

Totodată 4 din 10 elevi români nu știu să citească în mod corect un text sau nu înțeleg ceea ce citesc. În aceeași situație sunt și mai mult de jumătate dintre adulți.

De asemenea, românii nici nu împrumută, nici nu prea cumpără volume și cheltuie anual, în medie, mai puțin de 4 euro pe cărți.

La acest capitol, ţara noastră este pe ultimul loc în Uniunea Europeană, conform studiului realizat de Comisia Europeană.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!