BierFest la Satu Mare, raiul băutorilor de bere. Nu e gratis, dar e deosebită și nelimitată

HomeActualitate

BierFest la Satu Mare, raiul băutorilor de bere. Nu e gratis, dar e deosebită și nelimitată

Weekendul care urmează, mai exact în 8 și 9 octombrie, svabii sătmăreni organizează la Satu Mare o nouăediție BeerFest în curtea Casei Swab de pe Bule

Condamnare cu repetiție. Presupușii criminali din Micula, din 2015, au fost condamnați din nou
Doi arbitrii au fost bătuți de un suport la Orașul Nou
Tu ce mănânci astăzi la prânz? La Restaurant Promena te așteaptă o ciorbă de burtă excelentă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Weekendul care urmează, mai exact în 8 și 9 octombrie, svabii sătmăreni organizează la Satu Mare o nouăediție BeerFest în curtea Casei Swab de pe Bulevardul Vasile Lucaciu. Prezentantă în contrast cu prima ediție, cea de anul acesta a evoluat mult și i întâmpină pe sătmăreni, indiferent de etnie, cu multe suprize.

Cel mai multe și mai plăcute surprize vor fi în ceea ce privește berea. Organizatorii au reușit să ajungă la o înțelegere cu o firmă producătoare de bere din Germania care va furniza o bere deosebită pentru acest eveniment. Șase sortimente de bere vor putea fi băute timp de două zile, cu mențiunea că două dintre acestea sunt pentru cei care vin de nevoie la eveniment sau pentru soțiile care nu au încredere să își lase soții singuri pe lângă butoiul cu bere, respectiv berea fără alcool și berea cu lămâie. Pe lânga acestea se vor mai servi două sortimente de bere de la butoi și două sortimente de bere, respectiv nefiltrată și neagră, la sticlă, o bere prezentată ca fiind una cu gust special pentru că aceasta continuă să fermenteze și după ce este pusă în sticlă și închisă cu acel dop special.

img_2995

Nu doar berea va fi special, ci și mâncarea, aceasta fiind diversificată și aducând noutăți chiar și pentru nemții care vor veni din Germania în Satu Mare cu prilejul acestui eveniment. Tot un plus organizatoric îl va reprezenta și strudliul svăbesc, care anul trecut a lipsit. În ceea ce privește cârnații albi și cei normali, organizatorii trebuie să se decidă luni, în urma unei degustări, care va fi firma care va furniza aceste produse.

Evenimentul va respecta linia unui eveniment autentic nemțesc, respectiv va cuprinde, în ordinea normală, momentele importante. Cepuirea primului butoi  va avea loc sâmbătă, 8 octombrie de la ora 14, această sarcină revenindu-i primarului Kereskenyi Gabor, care are sarcină grea, după ce la prima ediție primarul de atunci, Ilyes a reușit să ceăuiască butoiul dintr-o singură lovitură. Nici președintelui Consiliului Județean nu îi revine o sarcină mai ușoară, acesta fiind cel care va bea prima halbă de bere. Sarcina este una grea după ce fostul președinte CJ, Csehi Arpad a golit o halbă de un litru dintr-o singură răsuflare în 2011. Programul de sâmbătă va continua cu program artistic de muzică germană și muzică de fanfară. Duminica se participă la slujba religioasă catolică, după care are loc parada costumului popular, aceasta finalizându-se la Casa Swab, unde distracția de sâmbătă va continua cu o gustare reprezentată de cârnați și covrigi, dar și berea deja consacrată.

img_3000

O halbă de bere va costa aproximativ 8 lei, afirmă organizatorii, pe când o sticlă de bere se va comercializă către doritori cu un preț de aproximativ 11-12 lei. Un aspect important este că primul butoi, de 30 de litri, va fi împărțit gratuit sâmbătă, după cepuire, tuturor celor prezenți.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!