Peste 50 de sătmăreni au avut grijă de inima lor și au participat la „Promenada Inimilor”

HomeActualitate

Peste 50 de sătmăreni au avut grijă de inima lor și au participat la „Promenada Inimilor”

La fel ca și în alți ani, Clubul Rotary Satu Mare a ținut să marcheze Săptămâna Inimii și la Satu Mare și a organizat, deja cunoscutul eveniment, „Pro

Ai grijă de inima ta! Clubul Rotary Satu Mare vă invită la „Promenada Inimilor”
Sfaturile Grand Fitness! Cât de des să faci cardio
Weekend plin de mișcare, propus de Rotaract Satu Mare – beach volley, plimbare pe ponei, activități pentru copii și prezentare de teme medicale
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

La fel ca și în alți ani, Clubul Rotary Satu Mare a ținut să marcheze Săptămâna Inimii și la Satu Mare și a organizat, deja cunoscutul eveniment, „Promenada Inimilor”, prin care îndeamnă sătmărenii la mișcare ca stil de viață și de prevenția a bolilor cardiovasculare.

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

img_3052 img_3098

Evenimentul organizat de cei de la Clubul Rotary Satu Mare, împreună cu Forumul Național de Prevenție și Fundația Română a Inimii a debutat la ora 17:30 cu o mică încălzire realizată de Arnold Anzik, care le-a cerut celor prezenți să facă un set de exerciții pentru a intra în formă.

img_3067 img_3062

Grupul s-a deplasat pe urmă la pas pe un traseu prestabilit de 2,5 km, la pas, în aproximativ 30 de minute, purtând tricouri cu mesajul campaniei, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la necesitatea sportului pentru evitarea bolilor cardiovasculare. La eveniment au participat persoane de toate vârstele, de la cei mai mici, de doar câțiva ani, până la bunicile lor care au savurat plimbarea și compania plăcută avută pe traseu.

img_3084

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0