Gata cu procrastinarea, la băut, pardon, la învățat studenți! Gata cu domnia, începe studenția!

HomeActualitate

Gata cu procrastinarea, la băut, pardon, la învățat studenți! Gata cu domnia, începe studenția!

Calendarul a fost consultat, deciziile luate și studenții expediați la facultăți, oficial a început anul universitar. Conform bunului obicei, bem și l

Prea mulți musafiri și prea puțin spațiu? Restaurant Motel Yago are rezolvarea problemei tale
Luna Decembrie e și luna musafirilor, nu doar a cadourilor. Nu îi mai înghesui, cazează-i la Yago
Locul din Satu Mare, unde poți petrece 3 nopți și trei zile, fără să te deranjeze nimeni
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Calendarul a fost consultat, deciziile luate și studenții expediați la facultăți, oficial a început anul universitar. Conform bunului obicei, bem și la bucurie și de supărare. Toți au început cum se cuvine, cu un party. Indiferent de facultate, secție, sau an de studiu toți au răspuns „prezent” la chemarea DJ-ilor prin cluburi, pe ani, pe județe, toți erau boboci, restanțieri, sătmăreni, mureșeni, câțiva maramureșeni, zălăuani, important era să strigi cât te țin plămânii. Sper că s-au oprit din strigat când au ajuns acasă, nu de alta, dar nu toți vecinii sunt studenți…cel puțin în chirie, dar important e că ai scăpat de la mama de acasă.

Ca de obicei, fiecare cu ale lui, un party conform cu trendurile actuale, pe masă, sub masă, pe bar, sub bar, indiferent de locație important era să te distrezi și cum zice un banc destul de cunoscut, păcat că ea nu a venit, sau a venit, dar… tot la picioare în garduri ai rămas. Blonde, roșcate, brune, bune, nebune fiecare cu ce-l doare, în cel mai rău, sau bun caz, te doare capul a doua zi dimineață, dacă nu era ultima bere… înainte de cele cinci shoturi….

Analizând aprope lucid situația de la o astfel de petrecere constați că lucrurile nu se schimbă, bune, rele rămân cum au fost, doar perspectiva se schimbă.

Subiectul cel mai sensibil al studenților clujeni în ultimele două săptămâni a fost locul de cazare, sunt foarte aprope să spun că e mai ușor să găsești un loc de parcare în Cluj, decât unul de cazare. Pe scurt, dacă ai tras tare tot anul trecut din motive cel mult de tine știute se poate să fi prins cămin, atunci intervine următoare problemă: cu cine, cum, când și de ce stau și cel mai important în care cămin, sunt sigur că deja și la pile și șpagă se stă la coadă, dar asta e…

Dacă ai tras tare și n-ai prins cămin, sau n-ai tras tare, mai puteai încerca să tragi niște pile, din câte am sesizat e posibil să fie și alea inutile, așa că tragi mâța de coadă până găsești o chirie decentă….

Epopeea chiriilor e cel puțin interminabilă și se desfășoară cu aceleași semne de întrebare: Cu cine? Cum?  Când? Unde? De ce?

De ce? Pentru că vrei ceva mai multă intimitate decât la cămin, sau pentru că nu ai de ales.

Când? Repede!

Unde? Aproape de un punct fix, oricare ar fi acela…

Cum? Ieftin! Din păcate nu există ieftin, există doar mai ieftin…

Pe scurt sunt student la Cluj și asta îmi mânâncă tot timpul, banii și ficatul, da-i al naibii de fain!

Horoscop: după petrecerea de aseară astrele sunt foarte amuzate de tine, așa că îți prevăd un viitor cu o secetă financiară acută. Cât privește sănătatea… poate e mai bine că ai bani doar de o cafea și o ciorbă….iar cu dragostea… mai bine lasă.. Ce crezi că dacă tu nu mai pricepi nimic astrele pot? Ți se recomandă o perioadă de calm interior și exterior, problemele sentimentale se pot îneca și într-o cafea neagră, oricum e mai dulce ca ea sau el …iar portofelul îți va fi recunoscător.

Acestea fiind spuse, suntem gata pregătiţi pentru noul an universitar în care sperăm să avem numai succes pe toate planurile!

Sebastian Urda

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!