Fabrică de băuturi alcoolice, prinsă cu alcool de contrabandă de polițiști. Amenzi și confiscări

HomeActualitate

Fabrică de băuturi alcoolice, prinsă cu alcool de contrabandă de polițiști. Amenzi și confiscări

În cursul zilei de 03.10.a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Județene Satu Mare, au desfășurat

L-au oprit la întâmplare și nu mică le-a fost mirarea când au văzut cât e de beat. Șofer rupt de beat prins de polițiști
Șoferi plin de tupeu…și de alcool în sânge
Şoferi care conduceau cu viteză excesivă prinşi de poliţişi
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cursul zilei de 03.10.a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Județene Satu Mare, au desfășurat acțiuni menite să protejeze mediul de afaceri împotriva ilegalităţilor economice

 

Astfel, aflându-se în în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal, pe parcursul zilei, polițiștii, beneficiind de sprijinul de specialitate al D.I.P.I. și Direcției de Operațiuni Speciale – I.G.P.R., au  efectuat  11 percheziții domiciliare pe raza județului Satu Mare, la domiciliile a patru persoane bănuite că ar fi implicate în deținerea și comercializarea ilegală de produse accizabile supuse marcării, respectiv alcool, și controale economice la sediile a 10 societăți comerciale.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați în cadrul dosarului penal instrumentat,  1200 litri alcool și produse intermediare,  din care 680 litri alcool cu o concentratie de  96% și 520 litri băuturi spirtoase.

În același context au mai fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării alți 69 litri băuturi spirtoase precum și suma de 897 lei.

Din primele cercetări rezultă că băuturile spirtoase erau produse într-un depozit aparținând unei societăți comerciale din Satu Mare, prin diluarea alcoolului de  concentrație 96 % și prin adăugarea unor coloranți si arome diferite, după care produsul rezultat se comercializa prin intermediul celor 10 societăți comerciale supuse controalelor.

Față de doi dintre administratorii  societăților comerciale implicate, s-a luat măsura rețineri pentru o perioada de 24 ore, urmând a fi prezentați judecatorului de drepturi si libertăți cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Sursa: IPJ Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!