Primarul Kereskenyi ia, în sfârșit, atitudine: „Proiectul mall-ului NEPI din Satu Mare nu va fi blocat”

HomeActualitate

Primarul Kereskenyi ia, în sfârșit, atitudine: „Proiectul mall-ului NEPI din Satu Mare nu va fi blocat”

Proiectul Mega Mall promis de cei de la NEPI pentru Satu Mare a fost în acest an un serial cu mai multe episoade și cu răsturnări de situație. Dacă în

Singuri împotriva tuturor. Lupta unor sătmăreni împotriva unor giganți, pentru propria liniște
Cum vor arăta blocurile turn ce se vor construi lângă Mall – investiție de milioane de euro
Sătmărenii bagă bețe în roate proiectului Mega Mal. Ce vor să facă și cum pot încurca investitorul
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Proiectul Mega Mall promis de cei de la NEPI pentru Satu Mare a fost în acest an un serial cu mai multe episoade și cu răsturnări de situație. Dacă în vară se lansau atacuri politice cu această temă, arătându-se una din tabere că ar bloca proiectul din cauza unor interese politice, acum proiectul a ajuns într-o altă fază.

În urmă cu o săptămâna se anunța blocarea proiectului din cauza licitației pentru suprafața de 20 de mp indivizibilă, aflată undeva nedefinit, în interiorul unei parcele deținute de NEPI. Faptul că o persoană străină a câștigat acea licitație, pentru suma de 20.000 de euro a ridicat multe semne de întrebare, dar anunța și îngreunarea realizării investiției.

La acel moment, într-o emisiune televizată, viceprimarul Albu Adrian anunța că acel mall se va realiza cu orice preț, urmând să găsească o soluție în acest sens. Se pare că autoritățile au găsit soluția, prin anularea licitație, găsind o portiță legală să facă acest lucru.

„Proiectul mall-ului NEPI din Satu Mare nu va fi blocat. Aceasta e promisiunea pe care o fac sătmărenilor. Tentativa de a bloca o investiție de 40 milioane de euro a fost stopată. Licitația de acum aproape două săptămâni pentru vânzarea unui teren de 20 mp în zona viitorului mall a fost anulată de Comisia de licitație.

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: cetățeanul care a oferit 20.000 de euro pentru o cotă 20 mp a avut vădit intenția de a bloca proiectul. Am dovedit că nu a fost respectat principiul concurenței loiale, fiind asociat într-o companie și proiect concurent.

Intereseul Primăriei este ca o investiție de 40 milioane de euro să fie derulată în condiții normale, iar o zonă unde în prezent e doar un teren viran să fie curățată și să capete un aspect civilizat.”, este mesajul transmis de primarul Kereskenyi Gabo pe pagina sa de facebook.

Cel mai probabil licitația va fi refăcută după ce terenul va fi scos din indiviziune și separat de restul suprafeței de teren deținută de cei de la NEPI, astfel încât la următoarea licitație, chiar dacă cei de la NEPI nu vor câștiga terenul, viitorul proprietar să nu îi poată încurca în realizarea investiției

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!