Sentință finală după trei ani de procese, într-un caz de trafic de țigări

HomeActualitate

Sentință finală după trei ani de procese, într-un caz de trafic de țigări

În luna septembrie 2016, la Curtea de Apel Oradea s-a judecat cauza penală privind implicare mai multor cetățeni români și ucraineni într-un caz de co

Victor Ponta este așteptat astăzi la Satu Mare. Are de dat declarații în dosarul lui Mircea Govor
5 octombrie, ziua cea mare pentru infrastructura județului. Ce anunță președintele Pataki
Explicația lui Adrian Ștef pentru demisia din Consiliul Județean. ANI i-a întrerupt cariera politică
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În luna septembrie 2016, la Curtea de Apel Oradea s-a judecat cauza penală privind implicare mai multor cetățeni români și ucraineni într-un caz de contrabandă. Astfel, instanța de judecată a emis o sentinţă definitivă şi irevocabilă, de condamnare a cetăţeanului ucrainean Vasyl S., la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Pe parcursul procesului, instanța a stabilit faptul că bărbatul a cumpărat și  colectat pe teritoriul Ucrainei, țigări de contrabandă, pe care le-a introdus ilegal în România și vândut unor cetățeni români.

          Totodată, cinci cetăţeni români şi un ucrainean, care au preluat şi comercializat ţigările provenite din contrabandă au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 1 şi 3 ani de închisoare cu suspendare.

Prin sentinţa penală definitivă şi irevocabilă persoanele implicate în activitatea de contrabandă au fost obligate să plătească Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice suma de 3.585.500 lei, reprezentând prejudiciul adus statului prin introducerea ilegală a ţigărilor în ţară.

Instanţa de judecată a dispus și instituirea sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului, asupra a două autoturisme, o autoutilitară şi un autoturism de teren, aparţinând inculpaţilor.

 

Reamintim că în data de 30 august 2013, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, jud. Satu Mare au depistat şase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani, care au încercat să introducă ilegal în ţară 276 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, care conţineau cantitatea de 137.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 1.225.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În activitatea de contrabandă au fost implicaţi şi cetăţeni români care aveau diferite roluri privind transportul, preluarea, distribuirea şi vânzarea ţigărilor.

Astfel, în luna ianuarie 2014, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a şapte persoane, cetăţeni români şi ucraineni.

 

Sursa: Poliția de Frontieră

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!