UDMR aduce la Satu Mare expoziția comemorativă dedicată fotbalistului Puskás Ferencs

HomeActualitate

UDMR aduce la Satu Mare expoziția comemorativă dedicată fotbalistului Puskás Ferencs

Ca o modalitate de comemorare a celor 60 de ani de la revoluția antimaghiară, cei de la UDMR Satu Mare au găsit de cuviință să aducă la Satu Mare o ex

Un sătmărean de 21 de ani s-a întors sa joace în Liga I, după ce a crescut în Germania
Oameni noi la luarea deciziilor de la Olimpia. Adrian Cozma este reprezentantul în AGA din partea Consiliului Județean
Ianis Hagi își pune ghetele și încrederea în mâinile unui sătmărean
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ca o modalitate de comemorare a celor 60 de ani de la revoluția antimaghiară, cei de la UDMR Satu Mare au găsit de cuviință să aducă la Satu Mare o expoziție de prestigiu și cu multă istorie, respectiv Expoziția Comemorativă a celui mai mare fotbalist maghiar, Puskás Ferencs.

Puskás Ferencs a fost membru al echipei de aur a Ungariei, fiind membru al lotului echipei naționale, dar totodată acesta a făcut parte și din echipa națională a Spaniei, acolo unde a jucat în a doua parte a carierei, la Real Madrid. Puskás Ferencs are în palmares mai multe titluri, printre care Cupe ale Campionilor, Campion la Jocurile Olimpice de la Rio din 1952 și multe altele, fiind până în prezent deținătorul recordului de marcatorul cu cele mai multe goluri dintr-o finală de Champions League, cu 5 reușite.

„Suntem fericiți că am reușit să aducem o astfel de expoziție la Satu Mare, este una extrem de solicitată, prima dată în afara Ungariei fiind dusă chiar la Londra.Am vrut să o aducem de Zilele Culturale Partium, dar nu am reușit, așa că am decis să o aducem acum”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor

„Vor fi peste 200 de obiecte ce au aparținut lui Puskás Ferencs, atât din viața de sportiv, aici vorbind chiar de medalia de aur de la Jocurile Olimpice de la Hlesinky din 1952, cât și de lucruri din viața sa personală. Vor fi foarte multe tricouri, cupe, medalii și multe altele”, a declarat Magyar Lorand, consilier local.

Acesta a mai adăugat că expoziția are un cost de 45.000 de lei, sumă care în proporție de 80% a fost acoperită prin sponsorizări, restul fiind susținerea primăriei.

Expoziția va începe în 22 octombrie și va fi deschisă până în 4 noiembrie, la Muzeul de Artă, orarul fiind același cu cel al muzeulului, iar intrarea fiind liberă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!