Anchetă din partea Avocatului Poporului în cazul apei cu e-coli. S-a încălcat Constituția?

HomeActualitate

Anchetă din partea Avocatului Poporului în cazul apei cu e-coli. S-a încălcat Constituția?

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în cadrul unei ședințe de Colegiu Prefectural, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică anunțau că în mai m

Apa a ajuns până la ușa caselor oamenilor din Tătărăști
SOS, se caută vecinii. O familie care a inundat jumătate blocul este de negăsit
Tudor Gherman vă învață ce să nu faceți după ce plecați acasă de la masaj. Sfaturi importante!!!
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în cadrul unei ședințe de Colegiu Prefectural, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică anunțau că în mai multe localități din județul Satu Mare s-a indentificat bacteria e-coli în apa pe care oamenii o consumă. La acel moment s-au prezentat mai multe motive care stau la baza acestui fapt, printre care lipsa stațiilor de tratare a apei, nerespectarea unui program de tratare a apei sau produsele de tratare a apei expirate.

În urma articolelor apărute în presă pe această tema, Instituția Avocatului Poporului s-a autosesizat și verifică dacă prezența bacteriei e-coli în apa sătmărenilor nu reprezintă o încălcare a constituției, mai exact a articolului care prevedere dreptul la ocrotirea sănătății.

În articolul intitulat ,,În E-coli (martorul) DSP Satu Mare”, publicat de către Gazeta de Nord-Vest, în 28 septembrie 2016, se relatează faptul că prin robinetele sătmărenilor curge apă infestată cu E-coli sau cel puțin așa a dat de înțeles Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, care atrage atenția după ce bacteria E-coli a fost identificată în mai multe surse de aprovizionare cu apă a populației”, se arată într-o comunicare a celor de la Avocatul Poporului.

Cel mai probabil în scurt timp la Satu Mare se va porni o anchetă pe această tema, la cererea Avocatului Poporului. Instalațiile care furnizează apă cu bacteria e-coli populației sunt în Hodod, Giurtelecul Hododului, Necopoi – Homorodu de Jos – Solduba, Căpleni și Săuca Silvaș. Acestea sunt toate instalații vechi.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0