Care sunt simptomele și riscurile infecției cu bacteria e-coli. Copiii sunt cei mai vulnerabili

HomeActualitate

Care sunt simptomele și riscurile infecției cu bacteria e-coli. Copiii sunt cei mai vulnerabili

Eschierichia coli, e-coli așa cum este cunoscută de către majoritatea lumii este o bacterie care se află în mod normal în organismul oamenilor și a an

150 de șoferi au ajuns pe mâna polițiștilor în weekend. 12 au rămas fără permis
Autoritățile sătmărene nu se agită tare mult cu privire la acuzațiile de poluare a Someșului, făcute de Greenpace
Zeci de șoferi care și-au bătut joc de codul rutier, amendați de poliția rutieră
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Eschierichia coli, e-coli așa cum este cunoscută de către majoritatea lumii este o bacterie care se află în mod normal în organismul oamenilor și a animalelor, în tubul digestiv, având diverse tulpini. Unele dintre acestea pot fii periculoase pentru sănătatea umană, cauzând infecții serioase.

Drecția de Sănătate Publică Satu Mare a identificat prezența bacteriei în apa pe care locuitorii mai multor localități o consumă.  În funcție de tulpina bacteriei, aceștia pot suferi o serie de neplăceri din cauza acesteia. Cele mai uzuale sunt diareea sanguinolentă, dar se poate ajunge chiar și la insuficiență renală. Ce mai expuși la aceste boli sunt copiii, care au un sistem imunitar mai fragil decât al adulților.

Cele mai frecvente simptome sunt:

  • Crampe severe stomac și abdomen sensibil
  • Diaree apoasă inițial, care poate deveni în evoluție sanguinolentă
  • Greață și vărsături

Simptomatologia obișnuită a infecției cu E. coli se termină după aproximativ o săptămână fără alte complicații. Oricum, probleme hematologice grave și probleme renale pot să apară la 2-14 zile după apariția diareei. Aceste probleme pot determina insuficiența renală și uneori alterarea stării de sănătate pe termen lung sau moarte la unii copii și vârstnici.

Cel mai important în astfel de infecții este ca cel care suferă de diaree să nu ia medicamente antidiureice, care îi pot face mai mult rău, dar și o hidratare corectă pentru a suplini pierderea lichidelor din organism.

Pentru a preveni astfel de cazuri de infecție cu bacteria e-coli se recomandă consumul de apă doar din surse sigure, iar acolo unde există suspiciuni asupra calității apei, se recomandă cinsumulapei îmbuteliate sau fierberea prealabilă a apei.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!