O festivitate „spumoasă” de deschidere a BierFest Satu Mare FOTO&VIDEO

HomeReportaje

O festivitate „spumoasă” de deschidere a BierFest Satu Mare FOTO&VIDEO

Ziua de sâmbătă a fost una suficient de călduroasă încât iubitorii de bere să nu strângă din dinți de emoție ca să nu răcească atunci când pun mâna pe

Omul cu cea mai mare colecție de halbe din România este sătmărean. Are peste 900 de exemplare
Vrei să te distrezi la terasă dar să nu se uite toți la tine? Royal Garden e soluția – GALERIE FOTO
Sportiv sau măcar microbist? Repriza a treia se joacă „La Liga”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ziua de sâmbătă a fost una suficient de călduroasă încât iubitorii de bere să nu strângă din dinți de emoție ca să nu răcească atunci când pun mâna pe halba de bere pentru a o bea. Cele aproximativ 15 grade de afară au creat cadrul perfect pentru ca organizatorii BierFest Satu Mare să dea startul sărbătorii în curtea Casei Svabilor de pe Bulevardul Vasile Lucaciu. Cu o punctualitate românească de această dată și nu nemțească, organizatorul Adam Boer a rostit câteva cuvinte cu privire la acest eveniment, explicând contextul lui și o mică istorie locală a lui.

Ediția din acest an a BierFest de la Satu Mare a adus o serie de noutăți. Dacă este să ne referim la cele de ordin culinar și alcoolic, este vorba de berea svăbească din Munchen, o bere produsă în Germania, adusă doar pentru acest eveniment la Satu Mare, o bere în patru sortimente, astfel încât toți participanții să găsească ceva pe gustul lor. În al doilea rând, strudliul svăbesc, care a lipsit anul trecut, a putut fi din nou regăsit la această sărbătoare.

Și în ceea ce ține de obicei au existat schimbări. În lipsa primarului, prefectul Radu Bud a fost cel care a cepuit primul butoi de bere.

img_3156 img_3188

„Tradiția spune că primul butoi este cepui de primarul landului, în acest caz al municipiului Satu Mare. Dar cum primarul și viceprimarii sunt plecați din localitate de această dată, sarcina i-a revenit prefectului județului să cepuiască primul butoi cu bere. Tot tradiția spune că prima halbă o consumă primul ministru al landului, raportat la Satu Mare este vorba de președintele Consiliului Județean, domnul Pataki Csaba”, a afirmat Adam Boer, unul dintre organizatori

„Este o onoare pentru mine să particip la acest eveniment și să primesc sarcina să cepuiesc primul butoi. Arătăm din nou că la Satu Mare cu toții suntem prieteni”, a afirmat prefectul Radu Bud.

img_3193 img_3155

Cepuirea a fost pe cât de simplă pe atât de spumoasă, atât la propriu cât și la figurat. Lovitura cu ciocanul de lemn în cepul de plastic, pe care a aplicat-o prefectul, s-a dovedit a fi prea puternică, astfel încât robinetul cepului s-a rupt, ceea ce a dus la mai multă spumă decât bere. Situația creată a fost una comică, gustată de public. Mai incomodă a fost pentru președintele Pataki Csaba, care a avut de băut mai mult spumă decât bere din halba de un litru care i-a revenit.

„Mie îmi place berea în general, dar spuma aceasta nu mă încântă”, a afirmat președintele. Cu toate acestea el a dat halba peste cap dintr-o singură răsuflare, performanță care nu a putut fi egalată de prefectul Radu Bud care a avut nevoie de mai multe reprize pentru a bea o halbă de un litru de bere.

img_3186 img_3198

Tot conform tradiției, primul butoi de 30 de litrii de bere a fost împărțit între toți participanții, în mod gratuit, ca mai apoi aceștia să se îndrepte spre mesele așezate în curte pentru a servi din preparatele svăbești pregătite pentru acest eveniment.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0