Doi candidați la postul de director erau la un pas să primească un ajutor ilegal. Inspectoratul a corectat situația

HomeActualitate

Doi candidați la postul de director erau la un pas să primească un ajutor ilegal. Inspectoratul a corectat situația

Mai sunt două zile până la examenul pentru funcțiile de director și director adjunct de la nivel național, concurs organizat și în județul Satu Mare.

Femeie rănita în urma unui accident
Jandarmii sătmăreni au avut în luna august aproape 300 de misiuni
Doi bărbați din Negrești Oaș i-au furat portofelul unuia din Boinești. Nu au fugit departe, că i-a și prins poliția
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Mai sunt două zile până la examenul pentru funcțiile de director și director adjunct de la nivel național, concurs organizat și în județul Satu Mare. Este prima dată după 8 ani de zile când cei care își doresc să ocupe un post de conducere la o grădiniță sau școală trebuie să susțină examenul, după multe numiri politice.

Presiunea este mare în preajma acestui concurs, atât pentru candidați, care au avut o bibliografie stufoasă, cât și pentru cei care organizează concursul, toată lumea fiind cu ochii pe ei, urmărind orice mică greșeală pentru a contesta concursul, asta și după ce s-au făcut presiuni mari pentru anularea sau cel puțin amânarea concursului.

La nivel de țară au fost mai multe scandaluri referitoare la acest concurs. Cel mai recent el cel cu privire la numirea de către primării a persoanelor care să facă parte din comisia de examinare. Mai mulți primari refuză nominalizarea acestor persoane, motivând că persoanele angajate în primărie sunt membrii de partid și nu doresc politizarea concursului. În Satu Mare nu este cazul de astfel de probleme, toți primarii făcând aceste nominalizări. În două cazuri, respectiv la Negrești și la Livada, cei de la Inspectoratul Școlar au cerut schimbarea membrilor comisiei, pe motiv de incompatibilitate. Mai exact, cei propuși de primărie erau rude cu cei care își doreau să ocupe postul de director, ceea ce s-ar fi putut transforma într-un avantaj pentru unii candidați.

Nici în ceea ce privește respingerea dosarelor de intenție nu au fost mari probleme la Satu Mare, fiind respinse doar patru persoane. Este vorba de un caz în care o persoană și-a făcut doar cont online pentru depunerea dosarului dar nu l-a mai și depus, un caz în care persoana în cauză nu avea studii superioare, un caz în care dosarul a fost depus atât pentru funcția de director cât și pentru cea de director adjunct, cea din urmă fiind disponibilă doar pentru minoritatea rromă iar un caz a mai fost cel în care o persoană și-a depus dosarul pentru o localitate cu același nume, dar dintr-un alt județ, caz rezolvat ulterior.

Examenul pentru directoridebutează în data de 12 cu proba scrisă, urmând ca în data de 17 candidații să susțină interviul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!