Nu poți nici să îți imaginezi câți cerșetori sunt pe străzile municipiului! Poliția Locală i-a numărat

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Numai dacă ai stat toată vara în casă nu ai putut observa că municipiul Satu Mare a fost invadat de cerșetori. De fapt aceștia și-au făcut apariția odată cu primele terase din centrul orașului și nu s-au dat duși indiferent de felul în care oamenii au încercat să îi alerge. Nici poliția nu îi mai sperie pe aceștia oameni care au ajuns chiar să mănânce din farfuriile clienților de la terase.

În luna septembrie numărul lor a fost unul impresionant de mare. Cel puțin numărul care reiese din raportul Poliției Locale, pe luna septembrie, unde se specifică numărul de persoane identificate ca apelând la mila publică.

„S-au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen, fiind depistate 106  persoane. S-au aplicat 56 sancţiuni contravenţionale pentru apelarea la mila publică în valoare totală de 5.600 lei.”, se arată în raportul Poliției Locale. Dacă cineva ar face un calcul comparativ între sumele strânse de acești cerșetori împreună într-o lună de zile și amenda pe care o au de plătit în total, se poate spune că cerșitul este profitabil în Satu Mare, în condițiile în care un cerșetor strânge câțiva zeci de lei pe zi. Astfel amenda celor 106 persoane se acoperă în mai puțin de o săptămână de stat cu mâna întinsă.

La polul opus se află numărul de asistați sociali care au ieșit la muncă în folosul comunității în schimbul ajutorului pe care îl primesc.

„Pe raza municipiului Satu-Mare au fost desfăşurate 17 acţiuni cu beneficiarii de ajutor social, sub îndrumarea cadrelor de specialitate a respectivului serviciu, prin care s-au executat activităţi în folosul comunităţii ce constau în curăţarea locurilor unde au fost amplasate ilegal diferite afişe, curăţarea zonelor unde au fost depistate depozitări ilegale de deşeuri, activități de curățenie, ocazie cu care s-au strâns 69 metri cubi de resturi menajere. La aceste activităţi au participat în medie 6 persoane beneficiare de ajutor social.”, se arată în același raport al Poliției Locale.

În condițiile în care cerșitul este așa profitabil în municipiul Satu Mare, nici nu este de mirare că o bună parte a persoanelor defavorizare preferă cerșitul și poate chiar plata amenzii ( slabe șanse ) în schimbul muncii pentru cei 300 lei ajutor social, pe care îi pot strânge într-o zi bună de stat cu mâna întinsă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *